Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

AstraZeneca krijgt tot eind maart om beloofde vaccins te leveren

Wijnand Meeus

De Europese Unie heeft een akkoord gevonden met farmabedrijf AstraZeneca in verband met de levering van de coronavaccins. De twee partijen waren in een rechtszaak terecht gekomen over de vertraagde leveringen. AstraZeneca krijgt nu tot eind maart om alle beloofde vaccins te leveren.

In het oorspronkelijk contract met de EU kreeg AstraZeneca tot het einde van 2021 voor het leveren van de 300 miljoen vaccins. Al snel werd echter duidelijk dat het bedrijf die belofte niet ging kunnen waarmaken. In juni stond de teller bijvoorbeeld nog maar op een kleine 100 miljoen dosissen. Hierdoor ontsond er een rechtzaak waarbij de EU het bedrijf wou dwingen sneller meer vaccins te leveren.

De Brusselse rechter besliste in kortgeding dat AstraZeneca tegen september 50 miljoen extra dosissen moest leveren. In september zou dan een rechtszaak ten gronde volgen. Door onderling overleg wordt die rechtszaak nu vermeden. Beide partijen hebben een dading gesloten waarbij harde afspraken zijn gemaakt over de resterende 200 miljoen vaccins die AstraZeneca nog moet leveren. Tegen eind september moeten er 60 miljoen vaccins worden geleverd, eind december nog eens 75 miljoen en tegen eind maart de laatste levering van 65 miljoen vaccins.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “AstraZeneca krijgt tot eind maart om beloofde vaccins te leveren”

  1. 2 a 3 per jaar, oplopend in aantal het jaar erop en erop. Tot, natuurlijk, uw auto-immuunsysteem het opgeeft en u aan welke infectie-ziekte dan ook sterft. De Big Pharma zal niet rusten voor de hele planeet meervoudig gevaccineerd is. Huisdieren en boerderij dieren volgen, let maar op!

  2. Kassakassa voor pharmacie, maar betalen betalen door de belastingbetaler… En uiteraard ministers van volksgezondheid, de stapel ligt al klaar om “in brand” gestoken te worden.
    En daarom beste mensen, was Fvbd van onder het stof gehaald, niks anders!

Plaats een reactie

Delen