Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Uncategorized

Bart De Wever (N-VA) haalt uit naar Vlaams Belang: “Politiek hooliganisme blijft de huisstijl”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is Vlaams Belang een partij met “politiek hooliganisme als huisstijl”. Dat heeft hij gezegd in De ochtend op Radio 1.

De Wever meent dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken daarvoor een “verpletterende verantwoordelijkheid” draagt. “Ik denk dat die gemakkelijk een andere keuze zou kunnen maken, maar om een of andere reden doet hij dat niet. Ik vind dat dramatisch.”

“Ook de staatkundige strategie is totaal niet de mijne”, vervolgt De Wever. “Zij praten over een eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring. Dat ‘Catalaans scenario’ zal het land in chaos storten.”

25 procent

In een recente peiling van onder meer Het Laatste Nieuws en Le Soir haalt N-VA 21,2 procent. Dat is minder dan de 25 procent bij de verkiezingen in 2019. Vlaams Belang blijft de grootste partij met 23,6 procent. N-VA wil in 2024 de motor zijn van een staatshervorming die Vlaanderen meer autonomie biedt, “maar dat kan niet als we geen 25 procent van de stemmen halen”, beseft De Wever.

En wat als dat niet lukt in 2024? “Het is niet de bedoeling dat we de afspraak dan missen natuurlijk”, benadrukt hij. “De omwenteling zal wel gebeuren, ik weet alleen niet wanneer en in welke omstandigheden. Voor onze welvaart en spaarboek gebeurt dat het beste in 2024, anders zal dat in veel slechtere omstandigheden zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

31 gedachten over “Bart De Wever (N-VA) haalt uit naar Vlaams Belang: “Politiek hooliganisme blijft de huisstijl””

  1. De Wever
    De stijl van VLAAMS BELANG is niet mijn stijl , Wat zou wel de stijl zijn van De Wever ? Iemand zoals de haan op de kerktoren , 180° ronddraaien ?
    En zoals alle vorige partijen de VLAMINGEN VERKOPEN aan de Walen ? De Wever zijn stad ANTWERPEN waar MEER VREEMDELINGEN WONEN DAN BELGEN denkt hij in 2024 nog iets te halen , maar nee hoor ,de toekomstige burgemeester van Antwerpen ,zal een ALLOCHTOON zijn ?en daarmee is De Wever zijn rijk bijna gedaan , En het VLAAMS BELANG BLIJFT MAAR STIJGEN ?

  2. Ach, Mr. Dewever uw plaat is grijs gedraaid en uw profetische beloftes hebben we tijdens uw voorzitterschap van een partij die het eens ging veranderen hebben we alvast niet veel goeds bemerkt met één uitzondering dat we meer worden belast voor minder.

  3. Hopla ze boeren nog maar eens achteruit en daar zijn de pakken stront al , vanaf dag 1 krijgen zendtijd en mogen ze hun gif weeral spuiten , wel onder de 25% is uw partij van geen belang maar toen ze boven de 30% zat ook niet , u heeft niets gedaan voor de Vlaming , integendeel ons nog wat dieper gestompt om te mogen deelnemen aan het groepje van weleer , ik hoop van harte dat u onder de 15% komt dan kan u nog net mee in vivaldie met al die andere verliezers en ook zeggen we hebben gewonnen dit is de democratie !

  4. En De Wever draagt een verpletterende verantwoordelijkheid voor de achteruitgang van zijn partij, voor de communautaire diepvriespolitiek, voor de vele loze beloften en de vele bochten, voor het ‘smijten’ met subsidiegeld naar onder meer Sihame, voor het flirten met de traditionele partijen, voor het niet indijken van de immigratie en de islam en voor het onnodig bashen van het Vl. Bel..

  5. als ik al deze posts lees ben ik er hoe langer er meer van overtuigd dat die mensen geen confederaal land willen maar in dit belgenland willen blijven onder de druk van de franstaligen.Domme Vlamingen die niet verder kijken dan hun pietje lang is,hoe dom kun je zijn als Vlaming.

  6. Als De Wever geen 25% haalde hadt hij kunnen samenwerken met de alsnog enige echte volk, cultuur en beschaving vrijwarende partij. Uiteindelijk zal de realiteit hem dwingen zoals in vele andere Europese landen is het tij aan het keren. Neem nu alleen het socialistisch Denemarken: selectie buiten Europa, geen nieuwe migranten en de huidige krijgen geen vergoedingen of gepamper meer.

  7. Al wie enigszins kennissen heeft binnen het Vlaams-Nationalisme zal al wel hebben kunnen vaststellen dat veel NVA-ers niet zo gelukkig zijn met BDW zijn onnodig-giftige opmerkingen aan het adres van de zusterpartij. De vijanden van Vlaanderen zitten elders. Dat hij maar oppast dat hij zichzelf niet in de voet schiet. De laatste polls zijn in elk geval al een hint in een bepaalde richting.

  8. Speel dan eens open kaart over het bijna verbond met de PS. Zeker wat betreft het confederalisme en de geldelijke verplichtingen daaraan verbonden. In de grondwet verankerde transfers voor eeuwig en altijd ?

  9. @Erik Berghmans. Stel dat Vlaamse patriotten er in slagen een Vlaams congres samen te stellen en de onafhankelijkheid van Vlaanderen uit te roepen, dan ben er van overtuigd dat de N-VA bonzen het groen licht geven aan premier A. De Croo om de Vlaamse secessionisten te arresteren.

  10. Ik heb altijd geleerd toen ik nog professioneel bezig was dat uw concurrent aanvallen de slechtste reclame voor uw eigen product was .De beste reclame voor uw product is er voor zorgen dat uw product beter is dan dat van de concurrentie misschien moet BDW daar eens grondig over nadenken! Als BDW zelf zegt dat de N-VA te weinig heeft kunnen realiseren dan heeft hij serieus werk aan zijn winkel. Op VB of Van Gieken kappen zal hem daar niet bij helpen! Uiteraard valt er ook iets te zeggen over het VB en haar programma want de mensen onafhankelijkheid voorhouden is je reinste onzin . Wij zijn Schotland niet waar de EU niet beter vraagt dan dat de Schotten het onafhankelijkheids referendum zouden winnen .Anders is het voor Vlaanderen en Catalonië in de EU!! Dat men dat toch eens wil inzien aub in het VB

  11. Bart de zeveraar geloofd en predikt nog steeds dezelfde leugens zoals hij 15 jaar geleden en al deed.. Elke ” NV-A” stem is een verloren stem. VB is de enige partij die iets inzit met eigen volk, de andere artijen moeten het hebben van de massa immigratie om stemmen te ronselen 🤬

Plaats een reactie

Delen