Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Uncategorized

Bart De Wever (N-VA) over ministeriële besluiten: “Binnenlandse Zaken faalt keer op keer”

Anton Schelfaut

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zich in VTM Nieuws opnieuw kritisch uitgelaten over de ministeriële besluiten, waarop het federale coronabeleid gestoeld is. “Binnenlandse Zaken faalt keer op keer”, hekelt hij.

“Dit gaat over grondrechten en vrijheden van burgers die worden ingeperkt”, benadrukt De Wever. “Dat is niet niks. En dat gebeurt bij de handtekening van een minister. Mochten die teksten nu deugen, dan zou ik zwijgen. Maar van de eerste dag, komt men voortdurend met slechte teksten. Die worden wel rondgedeeld, maar dan heb je welgeteld twee uren om opmerkingen te formuleren, waar al dan niet rekening mee wordt gehouden. En nu loopt de emmer echt wel over met dat nachtleven.”

De Wever ontkent dat zijn uitlatingen een persoonlijke aanval zijn jegens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “Dit gaat over beleid, over tekst, ik val haar niet aan als persoon. Ik speel op de inhoud, niet op de persoon. Die eerste ministeriële besluiten kwamen niet van haar en die trokken ook op niks. Het gaat over beleid en ik vind dat Binnenlandse Zaken faalt.” Dat was volgens hem ook het geval bij de watersnood in Wallonië. “Daar heeft men de mensen echt in de steek gelaten”, aldus nog De Wever.

https://redactie.palnws.be/2021/09/jan-jambon-ministerieel-besluit-is-slordig-wetgevend-werk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Bart De Wever (N-VA) over ministeriële besluiten: “Binnenlandse Zaken faalt keer op keer””

Plaats een reactie

Delen