Sophie Wilmès en Marc Van Ranst (Photonews)

Sophie Wilmès en Marc Van Ranst (Photonews)

Uncategorized

Belgicistische vereniging B Plus geeft prijs aan Van Ranst en Wilmès

Pieter Van Berkel

De Belgicistische vereniging B Plus heeft vanmiddag de Prijs voor Politieke Moed uitgereikt aan voormalig premier en huidig vicepremier Sophie Wilmès (MR) en viroloog Marc Van Ranst. Dat schrijft De Standaard.

Wilmès werd geprezen omdat ze de eerste vrouwelijke premier was en omdat ze daarbij relatief populair zou zijn geweest aan beide kanten van de taalgrens. Dat ze ooit opkwam voor de Franstalige eenheidslijst Union des Francophones wordt haar niet vergeven.

Ook Van Ranst valt in de prijzen. “U polariseert weliswaar en wekt veel controverse op, maar u doet dat wel meestal om de juiste redenen”, zegt B Plus-voorzitter Tony Van de Calseyde. “Wie de extremen in hun hemd zet, zoals u dat doet, kan immers niet anders dan polariseren.”

Staatssecretaris Dermine ondertekent Pact voor België

Vanmorgen werd bekend dat staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) het Pact voor België van B Plus ondertekende. “Ik kan me achter alle principes scharen die in de tekst naar voor worden geschoven”, schrijft Dermine op Twitter. “Samenwerkingsfederalisme met sterke regio’s kàn werken, dat tonen we aan met het relanceplan.”

B Plus ijvert voor een sterkere federale staat en de herfederalisering van bepaalde bevoegdheden. De volgende staatshervormingen mogen niet leiden tot separatisme of confederalisme, zo staat onder meer in het pact te lezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

20 gedachten over “Belgicistische vereniging B Plus geeft prijs aan Van Ranst en Wilmès”

  1. Als een Belgicistische partij een prijs uitdeelt als beste Belg zal ze die tuurlijk niet aan De Wever of Van Grieken geven. Dan maar aan de slechtste premier en slechtste viroloog ooit…Het geeft niet wat je doet of zegt, als je Belgicist bent is dat al genoeg! Wat een belachelijke zever!

  2. Alle registers worden open getrokken om nog zolang mogelijk de Vlaamse infuus leeg te persen, men vreest blijkbaar dat het in 2024 zal gedaan zijn. Ik hoop het toch want wie geeft nu een viroloog een politieke prijs, zeker als het iemand is die de volksgezondheid op de tweede plaats zette als het in verband was met de stock van de mondmaskers?

  3. Mooi koppel: den dikken en de dunne. Twee pretentieuze windbuilen. Belgischer kan niet. B plus, zo heet dat ding blijkbaar, verdient een Belgische pluim. Om je kreupel te lachen, ware het niet dat deze 2 pretentieuze Vlamingenhaters ook enige invloed hebben in Vlaanderen.

  4. Ach man toch, nogmaals een bewijs hoe rot dit klotelandje wel is. Ons dikzakske zal wel in zen nopjes zijn. Hij verdient in mijn ogen ook nog een gouden medaille voor de grootste kwal van de laatste 10 jaar.

  5. Is er geen prijs voor narcistische, zelfvoldane, anti-Vlaams-nationalistische, linkse, enz.. enz.. rand.e.i.l.n?
    Kan dan waarschijnlijk door deze wereldbefaamde vereniging in één moeite worden uitgereikt…

Plaats een reactie

Delen