(Shutterstock)

Shutterstock

Binnenland politiek

België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder uit Europees coronaherstelfonds

Pieter Van Berkel

België zal mogelijk 750 miljoen euro minder terugkrijgen uit het Europese coronaherstelfonds. Dat meldt de Nationale Bank van België (NBB) in zijn Economisch tijdschrift.

België kreeg in juni groen licht voor een herstelplan van 5,9 miljard euro. Het bedrag wordt de komende jaren geïnvesteerd in groene mobiliteit en technologie. Er komen ook maatregelen om het groeiende droogteprobleem aan te pakken en om biodiversiteit te herstellen.

Het bedrag is afkomstig uit het Europese coronaherstelfonds en zou volgens de NBB lager kunnen uitvallen. “Dit bedrag zal nog worden herzien in 2022 wanneer het bbp-verloop tussen 2019 en 2021 gekend zal zijn”, klinkt het. “Op basis van de EC-zomerprognose 2021, zou België 750 miljoen euro minder kunnen krijgen dan momenteel gepland omdat Belgiës economische prestaties recent beter waren dan die van andere EU-lidstaten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder uit Europees coronaherstelfonds”

  1. Het bedrag wordt de komende jaren geïnvesteerd in groene mobiliteit en technologie. Er komen ook maatregelen om het groeiende droogteprobleem aan te pakken en om biodiversiteit te herstellen.

    Wat heeft dit met Corona te maken? Kunnen ze die enorme put hier niet wat mee vullen? We zullen er wel gewoon weer een belasting bij krijgen. Wat een ramp is België toch!!!

  2. Die vermindering van toelagen uit het EU-coronaherstelfonds kunnen enkel het Vlaamse deel van de voorziene toelagen betreffen daar Vlaanderen rijk is en Wallonië arm. Solidariteit is een plicht!

  3. De politiek-correcte woke waanzin die “onder” tot “boven” transformeert en vice versa is blijkbaar ook reeds in het Europees Anti-democratisch Circus doorgedrongen. Hoogste tijd dat de Macht terug naar de Natiestaten gaat, dat het Europees Hof duchtig de vleugels wordt geknipt zodat jurisprudentie terug terecht de Natiestaten toekomt en dat Europese samenwerking enkel op economisch vlak zal gelden. Gedaan met die verkwisting van belastinggeld !

Plaats een reactie

Delen