Biden in 9/11-toespraak: "Eenheid is de kracht van de VS"

Amerikaans president Joe Biden. Photo News

Uncategorized

Biden in 9/11-toespraak: “Eenheid is de kracht van de VS”

Anton Schelfaut

Nationale eenheid is de grote kracht van de Verenigde Staten. Dat heeft president Joe Biden verklaard in een videoboodschap naar aanleiding van de aanslagen van 11 september 2001, vandaag precies 20 jaar geleden.

In de dagen na de aanslagen op de WTC-torens in New York en het Pentagon zag Biden heldhaftigheid, veerkracht en “een waar gevoel van nationale eenheid”. “In de strijd om de ziel van Amerika is eenheid onze grootste kracht. Eenheid betekent niet dat we in hetzelfde moeten geloven. We moeten een fundamenteel respect en vertrouwen hebben”, klinkt het in de video.

Op dinsdag 11 september 2001 lieten bijna 3.000 mensen het leven bij de zwaarste terreuraanslagen ooit gepleegd op het Amerikaanse grondgebied.

Biden meent dat de aanslagen een generatie gemotiveerd hebben om hun land te dienen en te beschermen tegen terrorisme. De president richtte zich ook tot iedereen die de Verenigde Staten wil treffen: “We zullen je opjagen, te pakken krijgen en ter verantwoording roepen.” Dit geldt zowel vandaag, morgen als in de toekomst, benadrukte Biden.

Voorts hekelde Biden “de duistere krachten van de menselijke natuur” die na de aanslagen kwamen bovendrijven, met name “angst en woede”. Vooroordelen en geweld tegen Amerikaanse moslims, tegen de “gelovigen van een vredevolle religie”, mogen het land niet verdelen. “Eenheid is wat ons definieert, Amerika op zijn best.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Biden in 9/11-toespraak: “Eenheid is de kracht van de VS””

  1. Ik heb zo de indruk dat Joe plots nog al straffe taal spreekt. Het lijkt wel een toespraak de van Trump had kunnen komen. De handpop van Obama en Kamala Harris zal nu zijn woorden nog in daden moeten omzetten.

  2. “Eenheid is de kracht van de VS” (Joe Biden). Ik nodig hem uit die boodschap persoonlijk te gaan uitdragen in de verpauperde wijken en regio’s van de VSA. The American Dream blijft een utopie voor miljoenen Amerikanen.

  3. America is in verval zoals het Romeinse Rijk en een oude seniele zielige slippendrager van BLM en woke gaat daar niet aan veranderen.Eén lichtpuntje is dat hij het niet meer zal meemaken en/of beseffen!

  4. Vooroordelen en geweld tegen Amerikaanse moslims, tegen de “gelovigen van een vredevolle religie” (Dixit Joe Biden). Als de islam dan toch een vredevolle religie is, waarom werd de moslim, Bin Laden, ongewapend dan standrechtelijk geëxecuteerd op bevel van president Obama ipv hem te arresteren en in staat van beschuldiging te stellen voor de rechtbank? Wat was de geheime link tussen Washington DC en Saoedi-Arabië, met 9/11, die niet aan het licht mocht komen?

Plaats een reactie

Delen