Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

Bijna 5.000 mensen betogen in Namen tegen verplichte vaccinatie

Anton Schelfaut

In Namen hebben zaterdag bijna 5.000 mensen betoogd tegen de verplichte coronavaccinatie en tegen discriminatie op grond van vaccinatie. Dat meldt de politie. De manifestatie was georganiseerd door de vzw Lagardère, een sociaal-medische vereniging in de regio van Bergen onder leiding van dokter David Bouillon.

De betogers trokken in de namiddag door de straten van de Waalse hoofdstad. Daarna werden toespraken gegeven in een park. Volgens de politie verliep alles rustig en waren er geen incidenten.

Het verzet tegen de vaccinatie en het Covid Safe Ticket is gestoeld op een wet van 2002 over de patiëntenrechten. Dokter Bouillon en zijn sympathisanten willen dat er einde komt aan wat zij omschrijven als medische desinformatie. “Gevaccineerd of niet, laten we verenigd blijven”, “nee aan de gezondheidspas”, “respect voor ieders geloof”, “mijn lichaam, mijn keuze, mijn leven”, “onze kinderen zijn geen proefkonijnen”, zo stond te lezen op de borden die de betogers meedroegen. 

Na de manifestatie in Namen verklaarde Bouillon dat een volgende betoging in Luik wordt georganiseerd. Aan een eerste manifestatiebetoging, die begin september plaatsvond in Brussel, namen ruim 1.500 mensen deel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Bijna 5.000 mensen betogen in Namen tegen verplichte vaccinatie”

  1. 5000 man, wat een overweldigende meerderheid zeg. Tegen iets zijn alleen maar omdat de overheid er bij betrokken is, zielig hoor. Krijg zo stilletjes aan de indruk dat de anti-vaxers de voortzetting van de pandemie eisen.

Plaats een reactie

Delen