Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Bouchez (MR) in de clinch met Magnette (PS): “Socialistische recepten zijn werkloosheid en sociale mislukkingen”

Anton Schelfaut

Het zit er opnieuw bovenarms op tussen de Franstalige liberalen en socialisten, coalitiepartners in de federale regering. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde zaterdag in Le Soir dat langdurig werklozen die een knelpuntberoep weigeren, moeten worden uitgesloten. Met dat voorstel haalde de liberaal zich de woede van PS-voorzitter Paul Magnette op de hals.

“Voor de voorzitter van MR zijn dwangarbeid en sancties de oplossingen voor tekorten”, hekelt Magnette op Twitter. “Deze liberale recepten werken niet en stigmatiseren mensen. De PS zal ze nooit accepteren! Om tekorten tegen te gaan, moeten we de kwaliteit van de werkgelegenheid en de lonen verbeteren.”

De reactie van Bouchez liet niet lang op zich wachten. “De socialistische recepten zijn werkloosheidscultuur en sociale mislukkingen zoals we ze in Charleroi of Bergen moeten ondergaan. Hoe kun je het lef hebben om ons de les te lezen als je al meer dan 60 jaar steden bestuurt die sociaaleconomisch blijven achteruitgaan?”, vraagt Bouchez zich hardop af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Bouchez (MR) in de clinch met Magnette (PS): “Socialistische recepten zijn werkloosheid en sociale mislukkingen””

Plaats een reactie

Delen