Georges-Louis Bouchez (Photonews)

Georges-Louis Bouchez (Photonews)

Uncategorized

Bouchez: “Stigmatisering van niet-gevaccineerden dreigt hen te doen radicaliseren”

Pieter Van Berkel

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het niet eens met premier Alexander De Croo (Open Vld), die zich kritisch uitliet over niet-gevaccineerden. Bouchez waarschuwt in Matin Première op RTBF dat zij dreigen te radicaliseren als ze “gestigmatiseerd of beledigd” worden.

De Croo zei vrijdag dat de Brusselse vaccinatiecijfers “onaanvaardbaar en onhoudbaar” zijn. “Niemand heeft het recht om anderen in gevaar te brengen”, aldus De Croo. Eenzelfde geluid was te horen bij Waals minister-president Elio Di Rupo (PS).

Het is “niet correct” om over “egoïsten en onverantwoordelijken” te spreken als een vaccinatie niet verplicht is, vindt Bouchez. Hij waarschuwt dat de niet-gevaccineerden dreigen te radicaliseren als ze “gestigmatiseerd of beledigd” worden.

Volgens Bouchez is de corona-epidemie niet aan het veranderen in een epidemie van niet-gevaccineerden, zoals De Croo beweert. Volgens de MR-voorzitter is dat niet wetenschappelijk correct, omdat ook gevaccineerden besmettelijk kunnen zijn.

Bouchez twijfelt aan het nut van een uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Wallonië, zoals zijn partijgenoot en Waals viceminister-president Willy Borsus dit weekend nog opperde.

De maatschappelijke groepen met de laagste vaccinatiegraad zijn volgens Bouchez de allerarmsten in de samenleving en de minst geïnformeerden, en zij “zullen niet geraakt worden door een pas op restaurant of in de opera”. Daarom wil Bouchez liever inzetten op vorming en het kort op de huid zitten van wie niet gevaccineerd is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Bouchez: “Stigmatisering van niet-gevaccineerden dreigt hen te doen radicaliseren””

  1. De niet-gevacineerden bestaat ook uit een grote groep van zeer geïnformeerden. Wat hen gevaarlijk maakt voor de overheid, is dat ze een aantal spelletjes doorzien(vb corona-pas = “social credit systeem). Ook is het deze groep die telkens de leugens van de overheden blootlegt.

  2. De maatschappelijke groepen met de laagste vaccinatiegraad zijn helemaal niet de allerarmsten in de samenleving en de minst geïnformeerden. Als je na meer dan anderhalf jaar wereldwijde pandemie nog spreekt over “minst geïnformeerde” dan weet ik het niet meer. En wat heeft armoede te maken met de wil tot vaccinatie? Noem een kat een kat en zeg dat een bepaalde godsdienst de rem is op vaccinatie.

  3. Inderdaad, het is nu al zo dat sommige gevaccineerden razend uit de hoek komen tegenover niet-gevaccineerden. Andersom gebeurt dit niet hoor. Deze nep-regering heeft deze haatzaaierij gepromoot.

  4. “zeer geïnformeerden” FB of Twitter is geen medische encyclopedie en maakt je nog minder viroloog.
    Kritiek moet maar wel onderbouwd en met kennis van zaken. En dan is het nog het ‘achteraf is makkelijk praten’

  5. Als iemand niet meer wil leven en een euthanasiespuit aanvraagt dan is het kot te klein want dat is immoreel enz.maar dat vaccin zouden ze dan willen verplichten.Dus verplicht vaccin is ook recht op euthanasie dan.Mijn lijf is van mij en ik doe daar nog mee wat ik wil,en kom nu weer niet af van dat je de anderen in gevaar brengt als je je niet laat vaccineren want je blijft het nog steeds doorgeven en krijgen.En wie weet wat de toekomst brengt?Misschien ontwikkelen de gevaccineerden binnen enkele jaren vreselijke ziektes dat ze smeken om een spuitje te krijgen.

Plaats een reactie

Delen