(Shutterstock)

(Shutterstock)

Binnenland politiek

Brussels OCMW-raadslid verlaat PS uit onvrede met hoofddoekenstandpunt

Pieter Van Berkel

PS’er Henri Gillard, een OCMW-raadslid in de Brusselse gemeente Vorst, is teleurgesteld over standpunt van zijn partij inzake overheidsneutraliteit en het dragen van een hoofddoek. Dat zegt hij in een interview met La Capitale.

“De PS maakt zich schuldig aan medeplichtigheid met degenen die de hoofddoek willen opleggen. Neutraliteit is het cement van het samenleven”, zegt Gillard. Gillard heeft naar eigen zeggen geen plaats meer in de PS en zal de partij verlaten. Hij zal voortaan als onafhankelijke zetelen.

In mei werd de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB door de arbeidsrechtbank veroordeeld wegens discriminatie, omdat ze geen hoofddoek toeliet bij het personeel. PS en Ecolo gingen niet tegen het vonnis in beroep.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Brussels OCMW-raadslid verlaat PS uit onvrede met hoofddoekenstandpunt”

  1. Da’s de eerste PS’er dat de bui al voelt hangen en het zinkende schip zak verlaten… In Wallonië gaan ze zware klappen krijgen, wat de dominantie van de partij overal zal eindigen. Meerwaarde voor NVA om met PS te onderhandelen over staatsvorming is bij voorbaat gedoemd te verliezen!

  2. Het begon met ne vinger, nu pakken ze al een hele arm. Stilletje aan zullen ze hun cultuur opdringen, zie o.a. hun straatramadan enz. Binnenkort zullen ze hun gebeden over Brussel laten schallen zoals bij ons in Limburg. In Borgerhout mochten de klokken al niet meer luiden omdat ze daardoor gestoord werden. Goe bezig ginder.

Plaats een reactie

Delen