Illustratie

Uncategorized

Brusselse medewerker vervalste vaccinatiebewijzen van vrienden

Wannes Neukermans

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, die de Brusselse vaccinatiecampagne moet controleren, ontdekte zaterdag dat een administratief medewerker fraude pleegde via het registratiesysteem Vaccinet. De persoon in kwestie gaf enkele namen in van kennissen die niet gevaccineerd waren. Op die manier kregen ze toch een Covid-certificaat. De medewerker werd op staande voet ontslagen.

“Dit vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid! De GGC heeft de betrokken persoon daarom ook op staande voet ontslagen en overweegt om juridische stappen te ondernomen”, zegt de commissie in een persbericht.

De administratief medewerker misbruikte de toegang tot Vaccinnet door kennissen die niet gevaccineerd zijn in te geven alsof zij wel al hun twee dosissen van het coronavaccin hadden gekregen. Op die manier kregen zij een geldig Covid Safe Ticket zonder ooit geprikt te zijn.  Hoewel het om een beperkt aantal mensen gaat die frauduleus zijn ingegeven, is het een daad die levens kan kosten, benadrukt de GGC. De valse verklaringen kunnen leiden tot onjuiste diagnoses, fouten op het vlak van quarantainemaatregelen en isolatie en de besmetting van kwetsbare personen. Op grotere schaal zou de analyse van epidemiologische situatie zelfs vertekend kunnen raken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Brusselse medewerker vervalste vaccinatiebewijzen van vrienden”

  1. Laat de onderzoeksrechter en de MSM nu eens alleen de voornaam van de sjoemelaar publiceren. Als ze de maat van de onderbroek van JC wisten te publiceren, moet het toch niet zo moeilijk zijn de voornaam van die gast in de pers te brengen? Of klinkt de naam (weer eens) niet te Belgisch?

  2. Quote: Hoewel het om een beperkt aantal mensen gaat die frauduleus zijn ingegeven, is het een daad die levens kan kosten, benadrukt de GGC. Wat een nutteloos orgaan is dat nu weer, als ze niet doorhebben dat gevaccineerden even besmettelijk zijn als niet gevaccineerden? Er zijn VEEL TE VEEL propaganda organisaties actief met al dan niet verdoken subsidies!!!

  3. “Overweegt juridische stappen” te ondernemen??? Bij mij is dit onmiddellijk ” valsheid in geschriften”
    ” in gevaar brengen van de volksgezondheid”
    Dus gevangenisstraf is eigenlijk nog te goed, stuur ze naar Afghanistan, daar staat ” steniging” binnenkort terug op de lijst!!

  4. Ja Liesbeth.
    Minder vatbaar en besmettelijk voor de oude, al lang uitgestorven varianten.
    Maar helemaal niet beschermd voor de nieuwe varianten. Wat de nieuwe varianten betreft is er zero onderscheid tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.
    Neem nu de bejaardentehuizen: 100% gevaccineerd. toch is het precies daar dat de Delta variant nu hevig tekeer gaat.
    Laat je niks wijsmaken Liesbeth.

Plaats een reactie

Delen