(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Chinese bedrijfsspionnen niet vervolgd in België

Pieter Van Berkel

Het Brusselse parket heeft een dossier tegen twee spionerende Chinezen geseponeerd. Amerikaanse speurders hadden nochtans vrij gedetailleerd blootgelegd hoe de twee te werk waren gegaan bij een Belgisch bedrijf. Dat schrijft De Tijd.

De Amerikaanse FBI had in juli vorig jaar een opsporingsbericht verspreid voor twee Chinezen die op grote schaal bedrijven zouden hebben gehackt en bespioneerd. Ze deden dat om bedrijfsgeheimen te verkopen aan Chinese concurrenten, maar ook om strategische informatie door te geven aan de Chinese overheid. Daarbij kregen ze hulp van de Chinese inlichtingendienst. 

De naam van het Belgische bedrijf dat slachtoffer was van die spionage, maakten de Amerikanen nooit publiek. Maar wel werd duidelijk dat op of rond 21 maart 2018 een van de twee een achterpoort plaatste op het netwerk van het bedrijf. Zo kon hij bedrijfsdocumenten stelen.

Het Brusselse parket opende een dossier, maar heeft een jaar later dus al beslist om de Chinezen niet te vervolgen. Waarom het parket de zaak klasseert, wilde het men niet zeggen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Chinese bedrijfsspionnen niet vervolgd in België”

  1. Toen iemand met informatie naar voor kwam dat het bijna zeker was dat corona uit een labo in Wuhan ontsnapt was keek men ook hier ten lande de andere kant op. Gewoon al omdat ook Trump dat beweerde en dat was voldoende om het ganse zaakje als leugens te catalogeren. Nu bijna 18 maand later komt men schoorvoetend terug op deze ontkenning. Men durft het zelfs al ,zij het sporadisch en dan nog niet in de MSM , over klokkenluider Zhan Zhanang hebben die intussen wegkwijnt in een of andere Chinese cel omdat ze het aandurfde als journaliste deze labo uitbraak wereldkundig te maken! Hoera voor onze vrije wereld met zijn vrije meningsuiting! Als ze maar politiek correct is en past in het linkse kraam!

Plaats een reactie

Delen