Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

De Croo over klimaatverandering: “Dit is een kwestie van leven of dood”

Anton Schelfaut

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft de wereld opgeroepen om niet langer te treuzelen in de strijd tegen de klimaatverandering. Tijdens een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN bracht hij onder meer de overstromingen van afgelopen zomer in herinnering. “Eenenveertig van onze landgenoten kwamen om bij de overstromingen, de ergste die we ooit gekend hebben. Ons land was in shock”, aldus De Croo.

Later dit jaar vindt in Glasgow de klimaattop COP26 plaats. Volgens De Croo wordt dat de belangrijkste ontmoeting in jaren. Voor de premier is het overduidelijk wat de gezamenlijke missie moet worden: “We moeten doen ‘whatever it takes’ om de opwarming te beperken tot 1,5 graden, zoals in 2015 overeengekomen op de klimaattop in Parijs.”

Daartoe is het essentieel dat er gewerkt wordt aan de veerkracht van de kwetsbaarste landen. De Croo benadrukt dat de sterkste landen jaarlijks 100 miljard dollar (ruim 85 miljard euro) klimaatfinanciering moeten vrijmaken, zoals eveneens werd afgesproken in Parijs. Het halen van die financiering is volgens De Croo “een kwestie van leven of dood”. “Als we niet optreden in de klimaatcrisis, gaan we niet alleen meer levens verliezen, maar zullen de spanningen wereldwijd, de instabiliteit en onveiligheid toenemen.”

“Vaccinsolidariteit”

Naast het klimaat ziet De Croo ook nog twee andere uitdagingen. Om de pandemie te overwinnen, is er volgens hem “vaccinsolidariteit” nodig. “Het is onaanvaardbaar dat minder dan 4 procent van de Afrikaanse bevolking vandaag volledig is gevaccineerd”, benadrukt de premier.

Inzake internationale veiligheid wijst De Croo op de strijd tegen het terrorisme. De premier meent dat de VN moeten instaan voor humanitaire hulp in Afghanistan, teneinde te vermijden dat het land implodeert. “Het Afghaanse volk onze rug toekeren, zou ons duur te staan komen”, waarschuwt de Open Vld’er.

De leidraad van de pandemie – “niemand is veilig tot iedereen veilig is” – moet ook voor de twee andere uitdagingen gehanteerd worden. “Laat die onze handelingen elke dag inspireren”, besluit De Croo. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

25 gedachten over “De Croo over klimaatverandering: “Dit is een kwestie van leven of dood””

  1. Bij de VN nemen ze hem “misschien” nog serieus. Wij weten uiteraard beter. Het enige wat hij en zijn losersbende wil is diep in onze zakken zitten, en de maatschappij via vaccinatie onder de duim houden. Hopelijk moeten we niet tot 2024 wachten om deze staatsgreep regering weg te aan stemmen. Wat de strijd tegen terrorisme betreft is hij ook totaal ongeloofwaardig, onder zijn staatsgreep regering werden de problemen verder geïmporteerd 🙁

  2. Wat een toneelopvoering juist voor de mensen in hun zakken te zitten en de grote jan willen af te hangen de dikke nek .Nu had de regimezender speciaal zijn vrouw ook in beeld gebracht om te laten zie wat voor een goede huisgenoot hij is de scheefpoeper een aardje naar zijn vaardje

  3. ‘Listen to my words, do not watch my deeds’.
    ntussen mag het regeringsvliegtuig (Falcon 7x, OO-FAE) via een tussenlanding in Goose Bay ‘onze’ premier en entourage terug aan oppikken. Lijnvluchten zijn nu eenmaal net iets te min voor onze excellenties. De CO2 voetafdruk van Alexendar’s tripje naar de VN (heen en terug)bedraagt meer dan 140 ton. En de kostprijs wil je gewoonweg niet weten.
    Was het een kwestie van leven en dood?

  4. Wanbeheer door de PS politiekers, de overstroming was een technische fout. Maar uiteraard als Vazal van de sossen is dit het fout van het klimaat???? De zoveelste doofpot met dank aan gesubsidieerde media!

  5. De maatschappij met vaccinatie onder de duim houden, dat moogt toch eens nader uitleggen. Ik voel mij onder de duim gehouden met censuurwetten, belastingen en boetes en onredelijk wetten maar met een vaccin??? Nu, ik hou ook wel van ne goeie SF hoor.

  6. Hij kan geen regering bij mekaar houden, hij laat sjoemelaar Vandenbroucke en would-be virologen de grootste onzin vertellen en nu gaat hij zich ook moeien met de grote mensen. Sukkelaar, wordt ergens burgemeester ( liefst van een klein dorpje) en laat ons gerust met je leugens.

  7. Naast het feit dat De Croo gewoon een marionet is van de wereldwijde hoger gestelde lichamen, om die term maar eens te gebruiken teneinde de elite te omschrijven, en zo de Big Reset erdoor te drukken, waarschijnlijk heeft ie geen enkel idee van wat dat precies inhoudt. Naast dat feit dus zijn z’n groeiend aantal in het gelid lopende strapatsen (corona, klimaat, vluchtelingen, asielzoekers, etc.) gewoon opeenvolgende sollicitaties voor een hoge EU-functie. Zijn Nederlandse collega Rutte gaat hem daar al een jaar of tien in voor.

  8. Alle wetten zijn voor u en ik in tegenstelling tot de IS-madammen, die worden op onze kosten opgehaald met kroost. De kosten daarna zijn astronomisch om deze hier te integreren, dop, bewaking,…… Vivaldi heeft nog niets serieus beslist na 1 jaar.

  9. Waarom hebben ze hem zijn pornosterreke niet gegeven dan kon hij daar zijn tijd mee verslijten en liet hij ons intussen met rust! De buschauffeur die Crootje naar de lagere school reed destijds zij mij ooit dat hij de domste van gans de bus was. Dat die chauffeur dat zei is 100 % waar want hij was mijn ex-schoonvader!

  10. En heeft hij geen gelijk dat het vijf voor twaalf is , maar bekijk het even anders hoelang gaat men bedrijven nog boven de volksgezondheid plaatsen en laat hij toe dat burgers vergiftigd worden door multinationals met hun medeweten ??! wat staan zwammen aan zo een preekstoel en hier ondertussen de potjes dicht houden en burgers dag in dag uit vergiftigen , bij ons noemen ze dat een tweezak !

Plaats een reactie

Delen