INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Binnenland politiek

De Croo over mondmaskerplicht: “Vlamingen leven al in grote vrijheid”

Simon Segers

Premier Alexander De Croo (Open Vld) sprak zich zondag in VTM Nieuws uit over de mondmaskerplicht. Bart De Wever (N-VA) liet vorige week al verstaan dat hij van mening is dat de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen voldoende zekerheden geeft om deze verplichting op te schorten. De eerste minister vindt echter dat de mondmaskers nog steeds hun nut kunnen bewijzen.

“Sinds september leeft de overgrote meerderheid van de Vlamingen met zeer weinig beperkingen. Het gaat alleen nog over het mondmasker dat verplicht is op sommige plaatsen. Dat mondmasker heeft ons de voorbije maanden zeer goed beschermd.” De Croo ziet voorlopig de mondmaskerplicht liever behouden op plaatsen waar vele mensen samenkomen en waar weinig ventilatie aanwezig is.

“Bijvoorbeeld op het openbaar vervoer zou ik het wel verdedigbaar vinden om toch voorzichtig te zijn tegenover elkaar. Op plaatsen waar afstand mogelijk is en waar we weten dat de overgrote meerderheid gevaccineerd is, daar kan die laatste stap wel genomen worden. Laat ons niet vergeten dat sinds 1 september de overgrote meerderheid van de mensen in zeer grote vrijheid kunnen leven.”

Verplichte vaccinatie?

Partijgenoot Gwendolyn Rutten gaf vrijdag nog aan dat zij een voorstander is van verplichte vaccinatie. De Croo vindt dit echter niet realistisch. “Zo een verplichte vaccinatie klinkt goed en simpel, maar hoe gaan we dat implementeren in de praktijk?” De premier argumenteerde ook dat verplichte vaccinaties wereldwijd in slechts twee landen wordt toegepast. “Uit ervaring weten we ook dat het draagvlak voor vaccinatie bij wie niet overtuigd is ook vermindert indien men wil verplichten” , besloot De Croo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “De Croo over mondmaskerplicht: “Vlamingen leven al in grote vrijheid””

  1. Waarom wil onze overheid een coronapas propageren, als ze zelf verklaart dat gevaccineerden alsnog kunnen besmetten en besmet worden?
    Voor dancings zou een verklarkng dat iemand drugsvrij en hiv–vrij is waarschijnlijk zinvoller zijn.

  2. Meisje, meisje toch, wat moet jij een perfekte dame zijn met altijd je flauwe woke reakties.
    Helaas wie zonder zonden is …
    Het moet voor jou niet gemakkelijk zijn om zo door het leven te gaan.
    De ideale maatschappij is een naïeve maakbaarheidsillusie, waar de mensheid waarschijnlijk nooit in zal slagen … het is een utopie van de (groen/linkse) westerse mens.

Plaats een reactie

Delen