De Lijn. Foto Shutterstock.

De Lijn. Foto Shutterstock.

Uncategorized

De Lijn belooft bijkomende bussen voor Buggenhoutse leerlingen

Wijnand Meeus

 

De Lijn belooft twee bijkomende bussen voor vier Buggenhoutse scholen. Dit zijn allemaal scholen waar kinderen met een beperking naartoe gaan. De directie van een van de scholen had aangekaart dat een 4-jarige kleuter om 5.56 uur moest worden opgehaald om dan met een grote omweg naar school te worden gebracht. De vier bijkomende coronabussen zullen vanaf maandag worden ingezet.

Momenteel zorgen 17 bussen in Buggenhout voor leerlingenvervoer voor scholen met kinderen met een beperking. Omwille van de coronacrisis hebben ze recht op vier extra bussen, maar die werden nog niet ingezet. Dit zorgde zo bijvoorbeeld voor ophaaluren nog voor zes uur ’s ochtends.

De Lijn reageert vrijdag op de klachten van de school en zegt dat de moeilijke start van het schooljaar de gevolgen waren van een noodoplossing. “Doordat er op dat moment slechts 2 bussen beschikbaar waren, moest door De Lijn een noodoplossing worden opgesteld”, klinkt het in een schriftelijke mededeling. “Dat zou ertoe geleid hebben dat de leerlingen die het verst woonden, vroeg zouden moeten worden opgehaald. En dat zou dus voor dit kindje uit Antwerpen op vrijdag het geval geweest zijn. Dit noodplan is, in overleg, uiteindelijk niet uitgevoerd.”

De Lijn zegt verder vanaf vrijdag een bijkomende bus in te zetten. Nog een andere bus zal vanaf maandag de ronde doen. De schoendirecties zeggen wel meer dan een tijdelijke oplossing te willen. Donderdag volgde een “constructief gesprek” met het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld), die volgens de directie belooft op zoek te gaan naar de nodige middelen om de bussen op termijn te financieren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “De Lijn belooft bijkomende bussen voor Buggenhoutse leerlingen”

  1. De vivaldioten kloppen zich op de borst omdat op 7 dagen tijd een luchtbrug georganiseerd werd waarmee een kleine 1000 waarschijnlijk niet-Belgen duizenden kilometers verder naar de illegaliteit gevoerd werden.
    Maar wanneer het erom gaat om op 2 dagen enkele bussen te vorderen om de eigen – en dan nog de meest-zwakke – schoolkinderen op de schoolbanken te krijgen, wordt er forfait gegeven en blijft het oorverdovend stil!
    Net zoals trouwens met het rampzalig overheidsoptreden – of eerder het gebrek daarvan – bij de recente overstromingen…

Plaats een reactie

Delen