Bart De Wever (Photonews)

Bart De Wever (Photonews)

Uncategorized

De Wever: “Nieuwe coronaregels van Verlinden deugen niet”

Pieter Van Berkel

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever deugt het nieuwe ministerieel besluit met coronaversoepelingen van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) niet. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

De Wever reageert op het nieuws dat privéfeesten met enkele honderden personen of een evenement in het sportpaleis met 15.000 mensen wel mogen plaatsvinden, maar clubs de deuren gesloten moeten houden. Sommige organisatoren omzeilen de regels door hun evenementen als privéfeest te laten doorgaan.

“De wet deugt niet. Elk MB staat vol met dingen die niet de bedoeling zijn, zaken die niet toepasbaar zijn, loopholes, enzovoort”, zegt De Wever. “In anderhalf jaar crisis is men er geen enkele keer in geslaagd om een fatsoenlijk ministerieel besluit af te leveren.” Zo wordt het draagvlak voor maatregelen onderuit gehaald, vindt de burgemeester van Antwerpen.

De Wever laat verstaan dat de regels strikt zullen worden gehandhaafd. Met andere woorden: tegen wat volgens de letter van de wet strikt toegelaten is, zal niet worden opgetreden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “De Wever: “Nieuwe coronaregels van Verlinden deugen niet””

  1. Ik ben verheugd dat toch een politieker durft zeggen dat de keizer geen kleren aan heeft. De hele corona-aanpak was en is trouwens nog dramatisch en heeft veel meer schade berokkend dan als er niets gedaan was. Vergelijk dat eens met de aanpak en de cijfers in Zweden. Daar is er op dit moment al een bijna groepsimmuniteit.

  2. Niet alleen zijn de vivaldisten grote promotors van de islam, ze hebben zich ondertussen tot de islam bekeerd. Volgens hen dienen alle ongelovigen(van corona, van de NWO) te worden gedood(zie ook me laatste verklaring van Rousseau).

  3. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Blijkbaar is Bart De Wever geen goede verstaander. Uiteraard werkt vaagheid misbruik tegen de geest van de wet of ministerieel besluit in de hand. Iedereen die bekommerd is om het welzijn van de maatschappij weet wat hem te doen staat. Ongeacht welke wet, ongeacht welk ministerieel besluit. Zo te zien zijn er niet veel meer die bekommerd zijn om het welzijn van de maatschappij. Het gevolg van een verregaande individualisering en uitverkoop van waarden zoals eigen verantwoordelijkheid, geborgenheid, herkenbaarheid, échte solidariteit, fierheid en een onstuitbare drang tot zelfvernedering. Vele volkeren kijken met veel leedvermaak hoe we hier in het Westen onszelf de grond in boren en daar nog fier op zijn ook.

Plaats een reactie

Delen