Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Uncategorized

De Wever over Duitse verkiezingen: “Volgens Belgische logica mag 7e partij nieuwe kanselier leveren”

Simon Segers

N-VA-voorzitter Bart De Wever hekelt op Twitter enkele uitspraken in De Afspraak over de Duitse parlementsverkiezingen van afgelopen zondag. Hij vindt het onbegrip over tweede partij CDU die een gooi wil doen naar het kanselierschap merkwaardig.

De christendemocratische CDU haalde zondag haar laagste resultaat ooit op de Bondsdagverkiezingen. Zij werden ingehaald door de sociaaldemocratische SPD, welke klom van 20,5 naar 25,7 procent. CDU haalde in 2017 nog bijna 33 procent, maar nu is dit nog maar 24,1 procent. In De Afspraak sprak presentator Bart Schols met de Duitse journaliste Katrin Matthaei over mogelijke coalities die op tafel liggen. Matthaei vond het raar dat CDU-voorzitter Armin Laschet het kanselierschap opeiste. Ze omschreef Laschet als een “foute kandidaat” die niet geliefd is, noch bij de kiezers, noch binnen zijn eigen partij.

Alexander De Croo

Bart De Wever heeft weinig sympathie voor de gedachtegang dat het onbegrijpelijk is dat de tweede grootste partij nog hoopt op het kanselierschap. “Volgens de Belgische logica is het inderdaad de zevende partij, het Südschleswigscher Wählerverband, die Merkels opvolger mag leveren”, aldus de N-VA-voorzitter in een tweet. Hij verwijst hiermee naar premier Alexander De Croo (Open Vld), wiens partij slechts 8,54 procent van de stemmen haalde in 2019.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

14 gedachten over “De Wever over Duitse verkiezingen: “Volgens Belgische logica mag 7e partij nieuwe kanselier leveren””

  1. Wat de Wever er niet bij vermeldt is dat De Croo wel doet waar zijn partij voor staat, namelijk de rijken rijker maken.
    N-VA en hun voorzitter hebben hun kiezers ooit wijs gemaakt dat zij stonden voor een onafhankelijk Vlaanderen….
    Dat hebben we gemerkt tijdens hun federale regeringsdeelname. Hopelijk krijgen ze hiervoor in 2024 de rekening gepresenteerd.

  2. Typisch BDW, goed uit de hoek komen als het kalf al verdronken is. Waar is de 100+kg wegende man zonder das die er voor de Vlamingen was. hu hebben we een magere kerel in duur maatpak die samenhokt met de SPA, die zijn eigen stad hebben laten koloniseren en maakt hij Somers minister van één van de gevoeligste posten voor de Vlaming, die tweede rang burger is moeten worden. Hoopt hij misschien zelf premier te worden als 7de partij in 2024, van een regenboogcoalitie van verliezers?

  3. Na de verkiezingen van 2014 werd N-VA de grootste partij van België en Vlaanderen. CD&V en OVLD vroegen aan Bart om premier te worden van de coalitie N-VA, CD&V, OVLD en MR. Bart wees het aanbod af. Hij ging wel in op de voorwaarden van Charles Michel en koning Filip om zijn Vlaamse eisen af te zweren… en dus de N-VA kiezers te belazeren. Onderhavig verraad leidde tot een conflict met integere N-VA verkozenen, in casu, Wouters en Vuye. De andere verkozenen zwegen laf en volgden hun leider (BDW) in de collaboratie met het Belgisch Waals regime. Mij deed het vooral denken aan de knieval voor de Duitsers door Staf Declercq en het VNV in 1940. Beseffen die pipo’s dan niet dat de gewone Vlaming, de volksmens, ook zijn gevoelens heeft en van de verkozenen een minimum loyaliteit verwacht voor de gedane kiesbeloften. Kiesbeloften die de waarde hebben van een moreel contract […]

  4. Ik lees hier enkele reacties op BDW en ik kom weeral tot de vaststelling dat die posters van politiek geen snars verstand hebben.Laat de NVA maar wegzakken en het VB 40% halen,40% waarmee ze in het borstelkamertje zullen staan,janken achter een gesloten deur,terwijl de vivaldioten Vlaanderen verder mismeesteren en ons opnieuw 100 jaar achteruit zullen slaan,herfederaliseren en de poliotieke partijen opnieuw unifiëren,hoe dom kunnen jullie toch zijn.Niemand zal met het VB willen regeren,de levensverzekring voor de vivaldioten,wordt toch wakker.En sedert 2006,de EU-grondwet ondertekend door 27 EU staten is de onafhankelijkheid onmogelijk geworden zonder revolutie of burgeroorlog.

  5. En de hoeveelste partij in België was de partij van eerste minister en fils à papa Charles Michel toen De Wever hem het eerste ministerschap in de schoot wierp?
    Die man is onverbeterlijk. Nooit de balk in eigen oog zien.

  6. Quid Slowakije? Quid referenda in Schotland en Catalonië? Uiteraard willen de Belgicistische partijen regeren met N-VA omdat die partij loyaal blijft met het Belgisch kapitalisme en Belgische staatsinstellingen. Op Bart De Wever moeten we zekeren niet rekenen om de Vlaamse minister president rechtstreeks/democratisch te laten verkiezen. Met N-VA blijft Vlaams zelfbeschikkingsrecht achter slot en grendel.

  7. Dominique, Wordt toch wakker en maak de NVA eens duidelijk dat ze alleen als partij niets kunnen dan weer toegeven. Of vindt Dominique het cordon dan maar OK, een cordon dat voor NVA ook al realiteit is. Dit is dus een voorbeeld van hoe NVA-ers slaafs de uitspraken van BDW naar het VB toe aannemen en goedkeuren.

Plaats een reactie

Delen