Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Binnenland politiek

De Wever wil af van mondmaskerplicht: “Vlaanderen wordt gegijzeld”

Simon Segers

N-VA-voorzitter Bart De Wever was zondagmiddag te gast bij VTM NIEUWS. Hij pleitte hier voor een afschaffing van de huidige coronamaatregelen. “Het gevoel bestaat dat wij gegijzeld worden”, aldus De Wever.

“De vaccinatiegraad in Vlaanderen gaat naar een wereldrecord”, begon de N-VA-voorzitter. Hij wil komaf maken met de verplichte mondmaskers in het openbare leven: “Dat laatste risico, dat moet je als een risico van het leven nemen.”

Brussel

“Iedereen die ik ken is gevaccineerd. De vaccinatiegraad in Vlaanderen is ook heel hoog, het contrast met Brussel kan niet groter zijn. Het gevoel bestaat dat wij gegijzeld worden in de federale fase van het rampenplan”, ging De Wever verder. “We moeten maatregelen ondergaan waar in feite geen draagvlak meer voor is. Niemand leeft dit nog na.” Hij erkende ook dat de lage vaccinatiegraad in Brussel en andere multiculturele centra een probleem vormt, maar hij vindt niet dat de Vlaming hiervoor moet blijven boeten.

Ik denk dat we de maatregelen voor een groot stuk achter ons kunnen laten. Bepaalde hygiënische maatregelen kunnen worden vooropgesteld, zoals die ook tijdens de griepperiode gelden. Iedereen mag nog een mondmasker dragen, daar heb ik geen enkel probleem mee, maar dat dit nog verplicht wordt, dat het professionele en recreatieve leven nog zo wordt ingeperkt. We moeten dat achter ons kunnen laten”, besloot De Wever.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “De Wever wil af van mondmaskerplicht: “Vlaanderen wordt gegijzeld””

  1. Op de foto is te zien dat de Antwerpse Burgemeester een verschijning van de Maagd Maria beleeft en dat het niet de eerste keer is vermits hij enkel beaat glimlacht en niet verwonderd lijkt te zijn…..

Plaats een reactie

Delen