Waals minister-president Elio Di Rupo (PS). Foto Shutterstock

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS). Foto Shutterstock

Uncategorized

Di Rupo: “Verwoeste huizen zullen niet worden heropgebouwd”

Wijnand Meeus

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) zegt dat de huizen uit het overstromingsgebied die tijdens de watersnood van juli werden verwoest, niet heropgebouwd zullen worden. Daarnaast kondigde hij wel aan dat de Waalse regering mensen zonder een verzekering financieel zal helpen met de heropbouw van hun woning.

Volgens Di Rupo zijn er twee mogelijke situaties. “Als de schade herstelbaar is, zullen we geen procedure in gang zetten om mensen te dwingen hun huis af te breken en te verhuizen”, klinkt het. “Maar we zullen huizen die afgebroken moeten worden in overstromingsgebied niet heropbouwen. We willen in dat geval in samenspraak met het lokale bestuur eerder zoeken naar nabijgelegen terreinen om te bouwen, zodat mensen niet ontworteld worden.”

Wel wil hij met de Waalse regering financieel inspringen waar nodig. “We moeten hen helpen”, gaat hij verder. “Hoeveel? Het zal gaan om een maximaal bedrag ter waarde van een arbeiderswoning. Hoeveel kost een klein huis? 100.000 euro, 120.000 euro, 140.000 euro? Maar we moeten wel voorzichtig zijn: we willen niet de indruk geven dat mensen geen verzekering moeten afsluiten.” In totaal zou het gaan om een 2.000 tot 4.000 mensen zonder verzekering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Di Rupo: “Verwoeste huizen zullen niet worden heropgebouwd””

Plaats een reactie

Delen