© Kies Dries & Photonews

© Kies Dries & Photonews

Uncategorized

DPG Media laat YouTube-video Dries Van Langenhove offline halen

Pieter Van Berkel

Mediagroep DPG Media heeft een video van Kamerlid Dries Van Langenhove door YouTube offline laten halen. De bewuste video bevatte een fragment uit het VTM-programma ‘K2 zoekt K3’.

Het gaat om een aflevering van ‘Kies Dries’, getiteld ‘K3 gaat K.O. voor woke’, waarin Van Langehove het programma ‘K2 zoekt K3’ aan de kaak stelt. Eén passage, met de transgender kandidate Emma Wagemans, kwam de laatste dagen veelvuldig aan bod in de media.

In zijn video wijdt Van Langenhove bijzondere aandacht aan die passage. Waar de jury van het programma vindt dat de kandidate “jonge kinderen moet inspireren”, vindt het Kamerlid dat men “jonge kinderen niet moet wijsmaken dat chirurgische geslachtsverandering en hormonenblokkers een goed idee zijn”.

Wie de bewuste video probeert te bekijken krijgt een melding dat de video niet langer beschikbaar is wegens “een copyrightclaim van DPG MEDIA”. DPG Media is de mediagroep achter onder meer VTM, Het Laatste Nieuws en De Morgen.

“Wij hebben een fragment laten zien van ‘K2 zoekt K3’ om te duiden in onze uitzending”, schrijft Van Langenhove donderdag op zijn Facebookpagina. “DPG Media heeft een fragment van ‘Kies Dries’ laten zien om te duiden in hun meest gelezen artikel van vandaag. Beiden vallen onder ‘fair use’, je mag korte fragmenten van andere programma’s gebruiken als je die bespreekt.” De video is nog altijd te bekijken op zijn website.

Intussen meldt het Kamerlid dat hij de verwijdering van de video juridisch zal aanvechten. “Ze krijgen nu 10 dagen om ons verweer voor de rechtbank te weerleggen”, klinkt het. “Kunnen ze dat niet, dan gaat onze laatste uitzending weer online. Wij zijn misschien klein en arm, en zij groot en rijk, maar ze onderschatten onze vastberadenheid om te vechten voor uw recht om alles vrij te mogen zeggen en bekijken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

42 gedachten over “DPG Media laat YouTube-video Dries Van Langenhove offline halen”

  1. Het hele woke, en “politiek correcte” gebeuren mag onder geen beding worden aangeklaagd.
    Maar net dat zal onze ondergang worden, normen en waarden mogen niet meer verdedigd worden. Wie dat terecht wel durft, zoals Dries moet dan maar monddood gemaakt worden.
    Hoe lang gaan we dit allemaal nog slikken ? Zoals Arnold Karskens stelde in zijn interview ” de onderlaag blijft dit niet nemen, geen regering of leger zal hen tegenhouden”, als de bom barst, voeg ik er aan toe.

  2. Liesje Is nochtans zijn grootste supporter, steeds de eerste om te reageren. Het is geweten dat linkse vrouwen, vallen op rechtse mannen! Met die softe linkies (mannen, lgbtqrstuvw of wanna be mannen) valt nu eenmaal niets aan te vangen!

  3. Dit is buitengewoon. Nooit gezien.
    Dries Van Langenhove die opkomt voor dezelfde principes als Viktor Orban en Xi Jinping.
    In Hongarije en in China zijn er al wetten die de (vanuit de USA geimporteerde) woke cultuur aan banden leggen, die het recht om je eigen kinderen op te voeden teruggeven aan de ouders i.p.v. de media. In China en in Hongarije zijn dit (recent) verworven rechten. In Vlaanderen moeten we daar nog voor vechten.
    Waarmee nog maar eens aangetoond is dat de CPC (Communistische Partij China) en Fidesz (de partij van Orban) conservatiever en “rechtser” zijn dan het Vlaams Belang.
    Onze reguliere media, die blijven ons intussen bestoken met berichten om duidelijk te maken hoe slecht die twee laatste zijn.

  4. Ondanks de tegenwerking van de woke minderheid,waarvan u overduidelijk deel uitmaakt,is de gemiddelde Vlaming dat belerende vingertje stilaan STRONTBEU aan’t worden,liesbeth.Indien de gemiddelde Vlaming écht zo racistisch zou zijn als voorgesteld wordt door de mainstream media,zaten er geen Zuhal Demir,Meyyame Ketir,Meyrem Almaci,Mohamed Ridouani of Sihame El Kaouakibi op zulke topposities waar ze minstens €6000 per maand binnenrijven die betaald wordt door de ‘racistische Vlamingen’ .
    Om in uw naieve ‘woke’ mentaliteit mee te gaan,kan u mij vertellen hoeveel Belgische expats topposities bekleden in buitenlandse regeringen ?

  5. ALs uitspraken en mening van Dries (en vele anderen) zo dwaas zijn, nergens op gebaseerd zijn, waar maakt DPG zich dan druk om? Zouden ze hem en VB willen beschermen? of zijn ze bang dat hij een punt heeft?

  6. Er werd 20-30 jaar geleden veel misbaar gemaakt over hormonen in rundsvlees. Alhoewel er nog geen bewijzen zijn gevonden van mensen die ziek zijn geworden of gestorven door het eten van dergelijk rundsvlees. Thans worden sommige, wel met hun wil, maar wanneer die vrije wil wordt ingegeven door de reclame rond die transgender histories hangt daar toch een reukje aan, volgespoten met van allerlei hormonenrommel dat het niet is om aan te zien. Letterlijk en figuurlijk. Terwijl nu al gevallen gekend zijn van mensen die zich hebben laten volspuiten en verminken daardoor depressies hebben opgedaan, en spijt hebben met wat ze hun lichaam hebben aangedaan. Vroeger bestonden deze toestanden niet. Waren die mensen dan allemaal zo ongelukkig ? Een gerede twijfelen dito terughoudendheid zijn hier meer op hun plaats dat om het even welke stimulans in de richting van een verminking voor het leven.

  7. Nochtans zitten de filmpjes van DVL goed in mekaar. Geen leugens zoals in de MSM. Technisch goed afgewerkt. Een vleugje humor. Niets op aan te merken. Ik kijk er met plezier naar. Het is algemeen geweten dat linkse mensen geen gevoel voor humor hebben en het lachen hebben afgeleerd. Alvast mijn medeleven voor uw zielig bestaan.

  8. Woke.Dat zijn degenen die slapen ja en alles klakkeloos geloven wat er gezegd wordt door de mainstream media en hun onverkozen politici en “experten” en zich als een verdoofd schaap naar de slachtbank laten leiden.Je moet die Biden eens goed bekijken en hoe monotoon die praat.Da’s precies een robot,die zijn gezicht is erop geplakt want aan de zijkanten zie je stukjes waar het loskomt.Trump is een echte mens want die praat met emoties en zegt wat hij denkt.Zoals Dries,die hebben nog menselijke eigenschappen.Ofwel word ik zot en zijn die wokers aliens die dat hier stilletjes aan het overnemen zijn.In ieder geval,er is iets niet pluis.

  9. Het is een opluchting de tegen reacties te lezen over het opgeklopte nieuws in verband met transgenders en het hele woke gebeuren . Ik heb respect voor een vrije en inclusieve maatschappij maar geef kinderen niet te snel de mogelijkheid om zichzelf te beschadigen aub . Voor mezelf heb ik beslist geen producten meer te kopen als er woke reclame rond gemaakt zou worden . De autocorrector van m’n pc neemt het woord woke niet aan die is slimmer .

  10. DPG media die alle kranten en alle mediakanalen bezetten hebben pas 900.000 € BELASTINGGELD gekregen om alles en iedereen te muilkorven net zoals de Zionisten Gates, Schwab ,Georgy Swartz (Soros) die het allenrecht op tirannie opeisen , DPG heeft nu weer 100 Miljoen gekregen om de linkse woke debiliteit en in te rammen bij het werkende plebs ,waar Liesbeth zeker niet bij hoort denk, ik gelukkig bestaan er nog gasten zoals Dries !

Plaats een reactie

Delen