Uncategorized

Dries Van Langenhove: “De enige manier om echte verandering te brengen is een Vlaams-nationalistische coalitie van Vlaams Belang en N-VA”

Wim De Smet

U staat niet graag in de aandacht, maar intussen bent u wel het gezicht van uw eigen mediakanaal.

“Dat is nu eenmaal mijn plicht als nationalist. Een goede redevoering houden, dat is een van mijn talenten. Ik ben ervan overtuigd dat ik op die manier veel kan betekenen voor Vlaanderen. Trouwens, heel wat politici posten iedere dag over hun privéleven op hun politieke sociale mediakanalen en de media schrijven er alleen positief over. Moesten diezelfde media de kans krijgen om mij of mijn privé-omgeving aan te vallen en te belasteren, ze zouden niet twijfelen.”

“Ik ben van heel gewone komaf en ik heb van thuis niets meegekregen behalve goede manieren en heel veel liefde”

Verwijst u nu naar de berichten die premier De Croo zou verstuurd hebben naar een Italiaanse porno-actrice?

“De media komen zich nu wel verdedigen en zeggen dat het, in het geval van De Croo, om een privézaak gaat. Maar dat is natuurlijk niet privé. Het gaat hier om een incident waardoor ons land zes maanden langer zonder regering heeft gezeten. Het gaat om een premier die zelf toegeeft dat hij chanteerbaar was. Het gaat om een premier die naar mediabazen telefoneert en beslist wat er wel of niet in de media komt. Moesten Poetin of Orban dit gedaan hebben, men had het Europees Parlement al samengeroepen om, bij wijze van spreken, sancties uit te spreken. Maar De Croo mag dat allemaal doen zonder dat er een haan naar kraait.”

“En die stilte over De Croo zijn fratsen staat dan weer in schril contrast met de enthousiaste berichtgeving over de barbecue die ik tijdens corona samen met vrienden organiseerde in openlucht. Gedurende drie dagen was die barbecue nationaal nieuws. Ik denk dat ik, niet alleen uit principe, maar ook uit zelfbescherming beter weinig over mijn privéleven vertel. Ook voor mijn familie en vrienden doe ik dat beter niet.”

“Na de Pano-reportage werd vanuit de media ook doelbewust gelogen dat ik een rijkeluiszoontje zou zijn. Mijn tegenstanders wilden met die bewering de verdiensten afbreken die ik zélf op jonge leeftijd had bereikt. Ik zou volgens hen alles van thuis uit hebben meegekregen. Maar dat is dus pertinent onwaar. Mijn vader is kok en mijn moeder secretaresse. Ik ben van heel gewone komaf en ik heb van thuis niets meegekregen behalve goede manieren en heel veel liefde.”

De verkiezingen van 2024 komen er aan. Het is wellicht nu of nooit voor het Vlaams Belang. En dus ook voor u.

“De demografische klok tikt snel en 2024 wordt een kantelpunt. We mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is, maar volgens de peilingen ziet het er naar uit dat er in Vlaanderen een Vlaams-nationalistische meerderheid zit aan te komen. Daarvoor moeten we nu alles op alles zetten. En dan moeten wij, Vlamingen, op tafel kloppen en schouder aan schouder staan. N-VA is nu al 17 jaar aan de macht, samen met een resem traditionele establishment-partijen. Maar hebben ze al iets kunnen veranderen? Ik denk van niet. De enige manier om echte verandering te brengen is dus een Vlaams-nationalistische coalitie van Vlaams Belang en N-VA.”

“De enige manier om echte verandering te brengen is dus een Vlaams-nationalistische coalitie van Vlaams Belang en N-VA”

Belangrijke beleidsdomeinen zoals migratie, justitie of defensie zijn wel federale materie. Daar gaat u vanuit de Vlaamse regering niets over te zeggen krijgen.

“Vlamingen moeten eindelijk maar eens onderhandelen zoals de Franstaligen dat doen. Het geld om dit land draaiende te houden komt uit Vlaanderen en dat moeten we nu ook maar eens durven zeggen. Vlaanderen moet zijn eisen stellen. En als men in Wallonië geen toegiften wil doen, moet je overwegen om eenzijdig de stekker uit dit land te trekken. Dát is de onderhandelingspositie van waaruit wij moeten vertrekken.”

Stel dat er in 2024 toch een Vlaamse regering kan gevormd worden met Vlaams Belang en N-VA, vreest u dan niet dat die ploeg enorm veel tegenwind gaat krijgen?

“Wat dat betreft, hebben we het einde nog niet gezien, vrees ik. In dit land is men tot heel veel slechte dingen in staat. Ikzelf ben ooit door de antiterrorisme-cel uit mijn bed gehaald. Er vonden twee huiszoekingen plaats. Mijn bankinstelling heeft mij buitengegooid, de universiteit heeft mij buitengegooid. Maar dat is allemaal nog niets in vergelijking met wat er echt op ons afkomt. Het Belgische systeem is niet alleen gestoeld op postjespakkerij en zelfbediening in de politieke partijen. Nee, het gaat ook om machtskartels, financiële kartels en miljardenstromen die gedurende tweehonderd jaar zijn opgebouwd. Het gaat om machtsinstituten die allemaal baat hebben bij het behoud van de Belgische status-quo. En voor het eerst wordt die status-quo nu echt bedreigd. Het Belgische systeem gaat dat niet zomaar laten gebeuren.”

Lees het volledige artikel ‘Dries Van Langenhove – Kamerlid en bezieler van Schild & Vrienden: “Ze willen me mijn burgerrechten afnemen”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

17 gedachten over “Dries Van Langenhove: “De enige manier om echte verandering te brengen is een Vlaams-nationalistische coalitie van Vlaams Belang en N-VA””

  1. De macht in België bevindt zich in de haute finance,de particratie,het bedrijfsleven,het gerecht,de loge en…het hof.Zij zullen er alles aan doen om de nv België te laten voortbestaan.Trouwens het is algemeen geweten dat macht corrumpeert!

  2. Dries ziet de zaken zoals ze zijn, zoals vele Vlamingen ze zien, en zoals ik ze zie. De broodnodige samenwerking, Vlaams Belang en N-VA moet er komen in 2024. En zoals Drie zegt “…moet je overwegen om eenzijdig de stekker uit het land te trekken”. Laat ons ook niet vergeten dat we in Vlaanderen de meerderheid van de inwoners in dit land hebben. Om het kleurrijk te zeggen : we moeten durven buiten de lijntjes kleuren. Onnodig te vermelden dat ik het 100% eens ben met Dries, en vooral zijn partij.

  3. De media dacht van hem de grond in te boren maar het is anders uitgedraaid. Tot spijt van wie het benijdt hé jaloerse Liesje 🙂 Dries for President!! Lang leve de republiek Vlaanderen.

  4. “Vlamingen moeten eindelijk maar eens onderhandelen zoals de Franstaligen dat doen”(texto). Ik neem aan dat hier bedoeld wordt “Vlaamse politici”. Welnu de feiten hebben bewezen dat N-VA met Bart De Wever als voorzitter haar Vlaamse reflexen geruild heeft voor collaboratie met het Belgisch Waals regime. Regime dat Vlaamse patriotten discrimineert en laat opsluiten. Wat moeten Vlaamse patriotten denken over een V-partij (Vlaams Belang) die wenst te collaboreren met Vlaamse renegaten (N-VA)? De collaboratie met Duitsland heeft niet geleid tot Vlaamse autonomie. De N-VA collaboratie (regionaal en federaal) met de Walen en het Belgicistische partijen (OVLD en CD&V) heeft de Vlaamse eisen geen millimeter vooruit geholpen. Zal het Vlaams Belang op zijn beurt, na Bart De Wever, de Vlaamse eisen in de diepvries plaatsen in ruil voor enkele mandaten? Het is hic et nunc, alleszins voor 2024, aan N-VA om de vertrouwensbreuk, ontstaan door haar nefaste collaboratie met de MR van Charles Michel, te herstellen met de Vlaamse publieke opinie. N-VA is het zich zelve verplicht het cordon sanitaire formeel af te zweren. N-VA moet stoppen met coalities te vormen met anti-Vlaams gezinde politieke partijen à la OVLD.

  5. Een coalitie N-VA – Vlaams Belang zou veel mogelijk maken. Jammer genoeg zijn er enkele struikelblokken, waaronder Dries Van Langenhove. Misschien tijd om met een eigen partij te beginnen?

  6. het is inderdaad ‘pano’ zelf dat wanhopig op zoek ging en wat jongeren vond die berichtjes en prentjes op het internet zetten, net zoals de staatsveiligheid en de politie het internet afschuimt op zoek naar Vlamingen die een standpunt durven verkondigen. Dat is dankbaarder en veiliger dan die tienduizenden jihadisten in het oog houden, je kan evengoed de eerste treinen controleren, er is weinig kans op succes met het innen van de boetes.

  7. Walter,een meerderheid waarvan de helft anti NVA-VB kiest,in reeële cijfers is dat 23% van de totale bevolking,een flinke minderheid.Ik ben voor een coalitie NVA-VB maar om confederaal te worden zullen we met de PS moeten samenwerken als die nog de grootste partij blijft.Stel MR of de ptb,dan zijn we pas de klos.Vergeet niet dat de trado partijen zich aan het herunifiëren zijn.2024 ,dat wordt een diner bij kaarslicht,.

  8. Geineken;di ripô heeft zopas 1,2 miljard “geleend”om de waalse infrastructuur te herstellen na de ramp in verviers.Ik vraag me af of wallonië geen geld meer kon lenen van de banken,raar.In Verviers wonen er geen blanke mensen meer,allemaal allochtonen,bruin en zwart,dit geld zal goed van pas komen om dat gespuis te onderhouden zodat ze de plunderingen stop zetten,

Plaats een reactie

Delen