Heiko Maas - Afbeelding: Shutterstock

Heiko Maas - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Duitse minister voor Buitenlandse Zaken wil 70.000 Afghanen opvangen

Niels Geerinck

De Duitse minister voor Buitenlandse Zaken Heiko Maas wil dat Duitsland minstens 70.000 Afghanen opvangt. Volgens hem gaat het vooral om mensen die in dienst stonden van het Duits leger in Afghanistan. Ook mensen die de eerdere evacuatievluchten niet tijdig haalden, zullen volgens hem niet aan hun lot worden overgegeven.

Hij benadrukt dat Duitsland “zijn belofte” zal houden en minstens 70.000 Afghanen onderdak zal bieden. Ondanks de gevaarlijke situatie geeft Maas aan dat de Duitse evacuatie nog lang niet voorbij is. Zo gaat die nu een tweede fase in, zo zei hij.

Volgens hem gaat het vooral om Afghanen die de Bundeswehr geholpen hebben in het land. Daarbij denkt Maas vooral aan tolken, journalisten en mensenrechtenactivisten. De Duitse cijfers geven aan dat het om 10.000 mensen gaat. Maas wil daarbij ook de familie van de betrokkenen overbrengen naar Duitsland, waardoor hij het totaal schat op zo’n 70.000 mensen die evacuatie nodig hebben.

De minister ziet twee opties om de repatriëring te volbrengen. Zo wil hij een eerste optie openhouden waarbij Duitsland de schade aan de luchthaven van Kaboel zal herstellen om normale burgervluchten te laten doorgaan. Ten tweede wil Maas een regeling treffen met de buurlanden van Afghanistan, om de Afghanen die naar daar zijn gevlucht, over te laten vliegen naar Duitsland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

16 gedachten over “Duitse minister voor Buitenlandse Zaken wil 70.000 Afghanen opvangen”

  1. Als Europeanen draaien we ongevraagd mee op voor het slecht geweten van de Duitsers. Stop deze waanzin ! De ironie van de zaak is dat men wegens de antidemocratische en antisemitische ontsporingen in de jaren ‘30 en ‘40 … nu vliegtuigladingen vol personen met antidemocratische en antisemitische overtuigingen binnenhaalt.

  2. Heiko Maas wil de schade gaan herstellen aan de luchthaven van Kaboel om Afghanen met hun familie te kunnen overbrengen naar Duitsland want ze hebben het Duitse leger geholpen…Je moet maar aan de goede kant van de geschiedenis staan om geholpen te worden. De slachtoffers van de overstromingen zullen daar gelukkig mee zijn.

  3. “…vooral om mensen die in dienst stonden van het Duits leger in Afghanistan.”

    70.000 Duitssprekende tolken???

    Er zijn zelfs nog geen 70.000 Duitstalige Vlamingen.
    En die hanteren dan nog zelf een Germaanse taal en leven in een land waarvan dat een officiële taal is.

  4. Duitsland en trouwens gans de EU is zichzelf aan het decimeren.In China en Rusland lachen ze zich een breuk omdat er hier geen mannen meer rondlopen(tenzij van vreemde origine)maar watjes en kasplantjes.Aan de andere kant van de oceaan staat een oud en zielig seniel ventje aan het roer.Daar gaat het ook van kwaad naar erger.Zelfs tientallen gepensioneerde generaals en admiraals zien dat de VS ten onder gaat aan woke gedoe, gender hysterie,BLM en Antifa.Nog een paar jaar en dan is het America has gone,China is there…Het Chinese leger beent zienderogen de VS bij!

  5. Hoe dom kan een volk zijn om voor dergelijke mensen nog te stemmen.
    Hopelijk komt het verstand terug en worden hij en zijn partij bij de komende verkiezingen zwaar afgestraft. Pure waanzin!

  6. En hoeveel van die 70.000 kennen iets waar de Duitse economie beter zal van worden? Enkel dezen die een meerwaarde zijn voor de EU zouden mogen aanvaard worden, en dan nog met een stok achter de deur van bij de eerste tekenen van radicalisering er onmiddellijk terug uit.

Plaats een reactie

Delen