Eddy Demarez (Photonews)

Eddy Demarez (Photonews)

Cultuuroorlog

Eddy Demarez krijgt sanctie van VRT

Pieter Van Berkel

Sporza-journalist Eddy Demarez en een collega krijgen beide een sanctie opgelegd door VRT-directie, naar aanleiding van zijn uitspraken over de Belgian Cats na de Olympische Spelen. De openbare omroep geeft geen details over de precieze inhoud van de sanctie.

Demarez werd op non-actief gezet toen hij tijdens de uitzending van de huldiging van de teruggekeerde Belgian Cats met enkele andere personen speculeerde over de geaardheid en de vrouwelijkheid van de basketbalspeelsters. Zo werd onder meer gezegd dat de meesten onder hen lesbisch waren of een mannelijk voorkomen hadden.

Na een advies van de integriteitscommissie communiceert de VRT over de zaak. “Deze [integriteitscommissie] stelt vast dat er een zware inbreuk is geweest op de integriteitscode. De directie heeft daarna beslist om zowel Eddy als de andere betrokken medewerker een sanctie op te leggen. Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen”, klinkt het bij de VRT.

De VRT wil naar eigen zeggen vooral inzetten op remediëring. “Bovendien komt er ook een traject over inclusie en integriteit voor de hele sportredactie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Eddy Demarez krijgt sanctie van VRT”

  1. Hij zal waarschijnlijk geen dessertje krijgen en een uur vroeger te bed moeten. Ze moesten hem potdorie drie uur lang verplicht naar de vrt laten kijken, dat zou pas een straf zijn!

  2. Misschien moeten e bij de VRT maar eens overwegen sancties te nemen tegen journalisten die politici van een bepaalde partij in hun duidingsprogramma steeds woorden in de mond legen die en niet gebruiken, en het constante onderbreken als deze politici een degelijk antwoord aan het geven zijn. Wat de “belgische poezen” betreft: ik vrees dat de dames bij een groot deel van de bevolking serieus (en terecht) aan populariteit ingeboet hebben.

  3. Eigenlijk is dit met geen pen te beschrijven , een verslaggever gebruikt de ” verkeerde” woorden en word op slag vervolgt en gesanctioneerd een el kaouakibi steelt miljoenen en krijgt er maandelijks nog 6000 euro bovenop , er klopt duidelijk iets niet aan het beleid dat onze regering voert !!

  4. Sanctie voor Demarez. Misschien moet de VRT in zijn plaats kiezen voor iemand van een andere cultuur. Van zo een cultuur die vindt dat lbtg uitgeroeid moet worden maar in België wel met open armen wordt ontvangen. Maar wie daar iets van zegt is een racist nietwaar.
    Hoeveel gekker moet het nog worden!?

Plaats een reactie

Delen