Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Uncategorized

El Kaouakibi kreeg nog geen controlearts over de vloer

Simon Segers

Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft al sinds oktober 2020 ziekteverlof waardoor zij niet aanwezig hoeft te zijn op de zittingen van het Vlaams Parlement. Ondanks de vele kritiek is er nog steeds geen controlearts bij de politica langs geweest voor een onafhankelijk medisch onderzoek.

El Kaouakibi blijft haar volledige parlementair salaris van ongeveer 6.000 euro behouden aangezien zij wettig afwezig is. Vandaag bleek dat haar ziekteverlof, dat tot eind augustus liep, verlengd werd tot eind november. Ondertussen is de voormalige Open Vld-politica al bijna een jaar niet komen opdagen in het Vlaams parlement. Reeds in april besloot het bureau van het Parlement om een arbeidsgeneesheer te sturen die haar onafhankelijk van haar eigen arts kon onderzoeken. Deze bijkomende medische controle heeft echter tot op de dag van vandaag nog niet kunnen plaatsvinden.

Parlementaire wedde

Verder is het ook onduidelijk of het Parlement bevoegd is om een controlearts aan te stellen. Voor het juridische advies betreffende deze kwestie werd beroep gedaan op het Gentse advocatenkantoor Monard Law. Hun antwoord wordt eind deze maand verwacht. Indien een controlearts kan langsgaan en concludeert dat El Kaouakibi wel in staat is om haar verplichtingen als Vlaams Parlementslid na te komen, kan 60 procent van haar parlementaire wedde worden afgehouden. Aangezien de onafhankelijke politica nog tot minstens eind november wettig afwezig kan blijven, dient zij 50 procent van de stemmingen te missen in 2022 alvorens dergelijke sanctie kan worden opgelegd. Dit alleen indien haar ziekteverlof niet opnieuw verlengd wordt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “El Kaouakibi kreeg nog geen controlearts over de vloer”

  1. Wat nog maar eens het bewijs levert dat die gehele Vivaldi roversbende hier nooit enig probleem mee had. Er zijn belangrijke zaken voor hen, zoals allerlei subsidies uitdelen aan hun slinkse vriendjes.

  2. Op het briefje zal waarschijnlijk staan dat ze de woning mag verlaten en dat sociaal contact het genezingsproces ten goede komt. Wat er ook van weze , we zullen weer eindeloos mogen horen dat populistische partijen verschrikkelijk zijn en anti-democratisch,……..

  3. Heel die Vivaldi roversbende is bang van dat mens, waarom weet ik niet, doch volgens mij is Kaouakibi leper dan je denkt en weet ze zaken die het daglicht niet mogen zien. Om die reden stellen ze eerst een advocatenkantoor aan (dat wij als belastingbetaler ook zullen moeten betalen) om te onderzoeken of ze wel een controlearts mogen sturen. En de brave Vlaming slikt dat allemaal en zal de rekening betalen. Dit moet stoppen !

Plaats een reactie

Delen