Centraal: President Nayib Bukele Ortez. Foto Photonews

Centraal: President Nayib Bukele Ortez. Foto Photonews

Uncategorized

El Salvador maakt bitcoin wettelijk betaalmiddel

Wijnand Meeus

El Salvador schrijft vandaag geschiedenis. Het Centraal-Amerikaanse land maakt het als eerste in de wereld wettelijk mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin.“Voor het eerst in de geschiedenis zullen alle ogen gericht zijn op El Salvador”, tweette president Nayib Bukele Ortez gisteren. Ook het land kocht gisteren zijn eerste 200 bitcoins.

“In totaal zullen de Salvadoranen 400 miljoen dollar aan bankkosten besparen bij het versturen van geld via de diaspora”, zegt Bukele Ortez. In de economie van El Salvador, die op de Amerikaanse dollar draait, zijn de overschrijvingen van Salvadoranen uit het buitenland een belangrijke steun, goed voor 22 procent van het bruto binnenlands product.

Ondanks de beslissing om de bitcoin als wettelijk betaalmiddel in te voeren, staan de inwoners van het land daar niet achter. Twee derde van de inwoners toonde zich in twee verschillende peilingen voorstander om enkel de Amerikaanse dollar als wettelijk betaalmiddel te behouden. Ook verschillende wereldwijde economisten en financiële instellingen tonen zich sceptisch over de beslissing. Ze maken zich met name zorgen over de hoge volatiliteit van de cryptomunt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “El Salvador maakt bitcoin wettelijk betaalmiddel”

Plaats een reactie

Delen