Chris Janssens (Belga)

Chris Janssens (Belga)

Uncategorized

“Enige waarin Vlaming Jambon kan vertrouwen, is slappe onbetrouwbaarheid”

Wijnand Meeus

Vlaams Belang laat weten in een persbericht niet meer te kunnen vertrouwen op Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Vorige maand nog ’paste Jambon voor een pasjesmaatschappij’. Amper vier weken later rolt Jambon er de rode loper voor uit”, klinkt het bij Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens.

Maandagavond liet Jambon weten het invoeren van de coronapas bij cafébezoeken toe te laten. “Dat is in strijd met eerdere beloftes in augustus waarin Jambon een ’pasjesmaatschappij’ resoluut afwees”, zegt Janssens. ​​“Het is onbegrijpelijk dat Jambon – de Vlaamse minister-president van dan nog een zelfverklaarde Vlaams-nationale partij – Vlaanderen laat opdraaien voor het ondermaatse Franstalige beleid in de rest van België.”

“In Wallonië en zeker Brussel slaat de vaccinatiecampagne van de PS en co niet aan, zeker niet bij heel veel allochtonen”, gaat hij verder. “En nu moeten Vlaamse cafés en restaurants daar dus voor opdraaien?”​​ Daarnaast vindt Janssens dat er ‘er fundamentele ethisch-democratische bezwaren’ zijn. Zo vindt hij dat het een vrije keuze moet zijn om zich te laten vaccineren. “Maar als je mensen straft die gebruik maken van die vrije keuze, is de keuze niet langer vrij”, aldus Janssens. “Je creëert zo twee categorieën van burgers, wat de grondwettelijke burgergelijkheid ondermijnt. En die burgers moeten nu ook nog eens elkaar beginnen controleren, wat een politietaak is. Voor het Vlaams Belang blijft een pasjesmaatschappij totaal onaanvaardbaar.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

15 gedachten over ““Enige waarin Vlaming Jambon kan vertrouwen, is slappe onbetrouwbaarheid””

  1. 2e regering onder NVA leiding, en nog steeds hollen we Belziek federaal achterna.
    1e keer hadden ze nog het voordeel van de twijfel, maar “sterke” Jan leverd het bewijs van het tegendeel…

  2. Het eeuwige probleem met Jambon, rond de pot blijven draaien, onbetrouwbaar.
    Ik had het genoegen 6 jaar met hem in de gemeenteraad van Brasschaat te zetelen.
    Hij was toen voor de eerste keer verkozen, en werd schepen van financiën.
    Dat was toen in kartel met CD&V.
    Tijdens de eedaflegging zei hij “ik zit hier niet als kartelpartner maar als N-VA’er.”
    Toenmalig burgemeester en Vlaams parlementslid Dirk de Kort (CD&V) wist niet wat hem overkwam. Ik zie hem nog bleek wegtrekken.
    Sindsdien weet ik dat Jambon onbetrouwbaar is. Ik noem hem dan ook niet voor niets: “de verhaaltjes verteller uit Brasschaat. 😉

  3. Hiermee zet JJ de stap van “slappe” Jan naar “verrader” Jan. Hij ziet toch ook waartoe dit leidt in hetbuitenland(Australië, Duitsland, Frankrijk, Israel). Dat N-VA zich in 2024 maar voorbereidt om het vierde elfje te spelen.

  4. Ik ben niet verbaasd van de beslissing van Jambon, Sterke Jan is een “slappe Vlaming” en heult mee met de rest van Vivaldi. N-VA is zijn bedje al aan het spreiden om in 2024 met andere Vivaldi-partijen een regering te vormen en zo het VB terug aan de kant te kunnen zetten. Om dit te kunnen realiseren gaan ze met zoveel mogelijk Vivaldi-partijen op één lijn trachten te komen. Op De Wever hebben we als Vlamingen ook niet meer kunnen rekenen en Jambon is in het zelfde anti-Vlaamse bedje ziek. De N-VA zal verschrompelen tot één van de vele elfjes en ze zullen desnoods met 6 of meer partijen een regering in elkaar flansen. Democratische verkiezingsuitslagen worden aan de kant geschoven en de postjespakkerij komt naar boven.

  5. (Mark Grammens, Knack 8/2016) MARK GRAMMENS Interview in Knack:
    ’U hebt Bart de Wever nooit vertrouwd’. Grammens: Inderdaad. Ik had De Wever door vanaf dag één. Een potentiële medestander zoals Dedecker zo om de tuin leiden! En dan maar liegen en bedriegen, alsof hij zich alles kan permitteren. Ik dacht toen bij mezelf: als die man zo doorgaat, gaat hij op den duur nog heel Vlaanderen bedriegen. En die verwachting is uitgekomen. Bart de Wever heeft zich nu ontpopt tot een groot verdediger van België. Ik vond hem in 2006 een stinkerd, en tien jaar later vind ik dat nog altijd’…

    Grammens: ‘Na bewezen diensten voor België zal de N-VA mogen inpakken. Mensen die zo openlijk onbetrouwbaar en oneerlijk zijn gebleken, zijn geen knip voor de neus waard.
    Een Vlaams spreekwoord zegt: eerlijk duurt het langst. Dat is in het echte leven ook zo. Daarom heeft iemand met het politieke curriculum van De Wever geen toekomst’.

  6. Vlaamse frontvorming is de enige hoop op Vlaamse autonomie, zoals in de bijdrage van Tom Vandendriessche terecht wordt gesteld. Maar de bezwaren tegen de zogenoemde pasjesdemocratie kloppen niet. Zich niet laten vaccineren is gewoon onmaatschappelijke gedrag. De corona-pas zou niet nodig zijn bij algemene vaccinatie. De niet-gevaccineerde is de oorzaak van het verfoeide pasje. In Frankrijk zie je dat de pass sanitaire werkt, het gaf een impuls aan de vaccinatiebereidheid en het werkt op het terrein, zoals zelf vastgesteld. Overigens een principiële vraag : gezondheid is toch wel het belangrijkste in een mensenleven ? Waarom komen rechtse partijen dan niet op voor de gezondheid van Eigen Volk Eerst ? Kortom, je kan Vlaamse standpunten delen maar niet het soort vrijheid, dat anderen schaadt. Vrijheid houdt verantwoordelijkheid in. Op dit punt is het onbegrijpelijk dat rechtse partijen onmaatschappelijk gedrag promoten.

  7. Je kon al weten dat van het moment dat de Vlaamse regering gevormd werd dat smartphone spelletjes spelende Jan een meelopende postjespakker zou zijn. NVA gaf samenleving aan een moslim fanaat als Somers, net het soort waar de Vlaming resoluut tegenstemde. NVA deed niets om de digitale meter terug te schroeven, integendeel. NVA pakte de woonbonus af van onze kinderen. NVA nam postjespakker en tehuis massamoordenaar Beke in huis, enkel omdat hij voorzitter was van een bevriende traditionele partij. NVA blijft de riante wedde van El Kouakibi betalen met Vlaams belastinggeld en onderneemt zelfs geen stappen de illegale subsidies terug te eisen. NVA blijft miljoenen subsidies uitdelen, nu aan Pukkelpop en TML, puur en plat om politieke vrienden te behouden, maar de gewone Vlaamse voetbalploeg moet aan huis pannenkoeken gaan slijten om nieuwe netten te kunnen kopen. NVA blijft slikken op Vlaams niveau wat OVld, met Verhofstadt en Degucht hun marionet, Lachaert, hun opdraagt op federaal niveau. Neen, NVA met slappe Jan, heeft miljoenen Vlamingen bedrogen en begint dan “paljassen” te roepen als in 2018 meer dan 810.000 Vlamingen extreem stemden, ik hou mijn hart vast met deze anti Vlamingen Vlaamse regering in 2024. TVG zou helaas wel eens groot gelijk kunnen krijgen als je de regio afgeeft aan slappelingen en postjespakkers.

  8. ik lees hier opnieuw een hoop nonsens bijeen,als er meer Vlaams moet komen dan moeten we 70%van de Vlamingen achter ons hebben,zolang we dat niet halen zal er niets veranderen,het zijn niet de 18%Vb in Vlaanderen of de 8% in belgië die daaraan iets zullen veranderen.Wat het pasje betreft,als dit noodzakelijk is dan moet dit maar ingevoerd worden,ik wil niet naast een melaatse zitten in een café of restaurant.Wie wil er nu naast een melaatse zitten of een TBC-zieke,wie,wordt toch in godsnaam eens wakker.

Plaats een reactie

Delen