Eric Zemmour - Afbeelding: Shutterstock

Eric Zemmour - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Eric Zemmour: “Als ik me geen kandidaat zou stellen, zal het worden gezien als desertie, als verraad”

Niels Geerinck

De Franse essayist en polemist Eric Zemmour was gisteren te gast bij “Grand rendez-vous“, op Europe 1. Daar liet hij opnieuw enkele ontwikkelingen doorschijnen omtrent zijn eventuele kandidatuur voor het Franse presidentschap.

Momenteel is het nog onduidelijk of Zemmour officieel zijn kandidatuur zal indienen. Toch maakt hij vriend en vijand nerveus met zijn populariteit. Zemmour was jarenlang columnist voor Le Figaro, één van de oudste kranten van Frankrijk. Zijn vlijmscherpe columns werden graag gelezen en ook als auteur is hij erg succesvol. Zo verkocht hij op één week tijd meer dan 80.000 exemplaren van zijn nieuwste boek: “La France n’a pas dit son dernier mot“.

Tijdens de promotietournee voor deze nieuwste pennenvrucht, doorkruiste hij heel Frankrijk. Zowat elke boekvoorstelling hiervoor was uitverkocht. Deze waren op hun beurt dan weer voorzien van alle allures van een reeks politieke bijeenkomsten.

De mainstream media spreken van een “Franse Trump“. Die naam draagt hij naar eigen zeggen als een geuze naam. Zo wordt hij gezien als een ‘buitenstaander’ die heel het politieke landschap in Frankrijk volledig op zijn kop kan zetten.

“Het Franse volk wil niet sterven”

Tijdens het interview gaf Zemmour alweer enkele verscholen aanwijzingen naar eventuele deelname aan de presidentsverkiezingen. Naar eigen zeggen houdt hij zich al maanden bezig met het analyseren ervan. “Ik ben me bewust van het enthousiasme dat mijn potentiele kandidatuur kan oproepen.”, zo voegt hij eraan toe. “Dat enthousiasme bestaat omdat het Franse volk niet wil sterven. Het is er omdat er hoop is.”, zo gaat hij verder.

Tevens gaf hij aan dat hij ook nog altijd geen kandidatuur kan indienen, maar dat dit slecht zou vallen bij het Franse volk. “Ik kan ook nog altijd niet gaan natuurlijk. Maar als ik niet zou gaan, zou ik heel veel mensen teleurstellen. Men zou het beschouwen als desertie. Als verraad. En dat telt ook mee in mijn besluitvorming.”

Na afloop van het interview deed hij evenzeer geen officiële onthulling over zijn eventuele kandidatuur. “Ik zal het moment zelf kiezen. En het zal er spoedig zijn.”, zo sloot hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Eric Zemmour: “Als ik me geen kandidaat zou stellen, zal het worden gezien als desertie, als verraad””

Plaats een reactie

Delen