Extinction Rebellion UK stopt met blokkeringsacties

via Extinction Rebellion UK

Uncategorized

Extinction Rebellion wil zonder toelating de Wetstraat bezetten

Pieter Van Berkel

De klimaatbetogers van Extinction Rebellion (XR) willen in november de Wetstraat voor het federaal parlement bezetten om er een burgerassemblee te houden. Volgens de Brusselse politie is daar geen toelating voor gevraagd en zal die ook niet gegeven worden.

De actie zou op zaterdag 6 november plaatsvinden, tijdens COP26, de klimaatconferentie in Glasgow die van 1 tot 12 november plaatsvind. Door een burgerassemblee te organiseren willen men naar eigen zeggen benadrukken dat de oprichting van assemblees een “essentieel instrument is om de ecologische crisis aan te pakken”.

De klimaatbeweging wil hun resultaten later ook delen met de federale en regionale regeringen. De actie zal doorgaan onder het motto #Time4Rage, waarmee ze hun woede willen tentoonstellen. Volgens hen wordt de ernst van de situatie nog altijd niet ingezien. De actievoerders verwijzen naar het extreme weer van deze zomer.

Het stuk Wetstraat voor het federaal parement is een neutrale zone waar betogen verboden is en waar ook nooit toelating gegeven wordt om te betogen. Bovendien heeft de Brusselse politie nog geen officiële aanvraag ontvangen voor de actie van XR. “We zullen het onderzoeken en indien nodig gepast optreden”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Extinction Rebellion wil zonder toelating de Wetstraat bezetten”

Plaats een reactie

Delen