Taalgrens als economische grens

Bron: Reddit

Uncategorized

Filip Dewinter eist ontslag van El Kaouakibi

Simon Segers

Tijdens de plenaire zitting op maandag vroeg Vlaams Parlementslid en eerste ondervoorzitter Filip Dewinter dat Sihame El Kaouakibi ontslag neemt. De voormalige Open Vld-politica is al bijna een jaar niet meer aanwezig geweest in het Parlement omdat zij ziekteverlof heeft.

El Kaouakibi’s ziekteverlof lief eind augustus af, maar ze diende een nieuw ziektebriefje in dat geldig is tot eind november. Ondanks een beslissing van het bureau van het Parlement om een controlearts te sturen, is dit nog niet gebeurd. Ondertussen blijft El Kaouakibi als onafhankelijk Parlementslid zetelen met volledig behoud van loon.

Filip Dewinter is van mening dat de politica niet langer thuishoort in het Vlaams Parlement en vraagt dan ook dat zij haar ontslag indient. “Ons Parlement verdient beter”, aldus Dewinter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

38 gedachten over “Filip Dewinter eist ontslag van El Kaouakibi”

  1. Ik begrijp de irritatie van FDW. Maar kamerlid Sihame El Kaouakibi werd democratisch verkozen voor een volledige legislatuur, en het zou een gevaarlijk antidemocratisch precedent zijn, haar af te zetten als parlementslid. Keep Cool. Het is aan de kiezers van betrokkene om een oordeel te vellen over de manier waarop ze de morele en politieke verplichtingen van haar mandaat vervuld heeft bij de volgende verkiezingen.

  2. Spijtig dat geen enkel andere partij bereid is om dit te steunen , zeer begrijpelijk natuurlijk ,wanneer men weet dat er verborgen camera’s gevonden zijn in el. k. haar villa , die moet veel troeven in de hand hebben want iedereen zwijgt als vermoord !! en alle democratische partijen zitten wellicht op een enorm ei en wij betalen wederom de rekening , knap , echt knap !

  3. De kiezer heeft al “geoordeeld” Alexander, nl dat Kaouakibi hen moet vertegenwoordigen in het parlement en daar krijgt ze een (veel te hoge) vergoeding voor. Het gaat de bevolking vooral om dat laatste want ze vervult de taak niet waarvoor ze gekozen is. Zet een ziek parlementslid na zes maanden op het minimumloon en wedden dat ze niet meer ziek zal zijn. Dat soort parasitair gedrag is misselijk makend, net als het feit dat parlementariërs niet geneigd zijn er verandering in te brengen. In feite zouden ze enkel mogen betaald worden voor hun aanwezigheid in het parlement, dat zou nogal een besparing worden.

  4. Ik denk dat Dewinter eindelijk heeft gezegd wat er gezegd moest worden in heel deze zaak van Sihame El Kaouakibi, (ook bekend als de sjoemlpoedel) en heeft ook de kans niet laten liggen om de verpletterende verantwoordelijkheid Bart Somers en Gwendolien Rutten hierin te benadrukken. Dewinter heeft het gezegd, maar wat zal er gebeuren? Gelukkig was er nog mevrouw Homans die na Dewinter op de voorzitterszetel kwam, en fijntjes benadrukte dat de boel goed ontsmet moest worden. Weer een staaltje van : hoe maak in mezelf nog een belachelijk .

  5. wat gebeurt er in de privé als een werknemer meer dan 6 maand achter elkaar ziek is ? Moet die kaste altijd positief gediscrimineerd worden ,? De gewone man wordt helemaal genegeerd door die heren . Het enigen wat wij nog mogen is onze mond dicht houden en belasting betalen

  6. Eisen, eisen…in een dictatuur stel je geen eisen of je hoofd rolt FDW!
    De “instellingen” falen weer als ze geen korte metten kunnen (willen?) maken met figuren als de sjoemelpoedel, sorry moet ik dat mens echt respecteren? Weet dat soort mensen (Reynders, Di Rupo, etc) met hoeveel Jan Modaal moet rondkomen en dat hij snel aan de deur vliegt als hij niet goed presteert?
    Waar is de ethiek? Vooroorlogs woord, ik weet het.
    De zoveelste doofpotoperatie in dit onland.
    Afglijden naar anarchie denk ik, en … rechts zal het gedaan hebben!

  7. Wie de oproep van de heer Dewinter goed heeft beluisterd heeft geen initiatief tot afzetting gehoord, maar wel een oproep aan mevrouw El Kaouakibi om zelf ontslag te nemen. Wat mij betreft moet dit zo vlug mogelijk gebeuren om verdere imagoschade voor het Vlaams Parlement te beperken.

  8. Natuurlijk is de manier waarop de sjoemelpoedel haar mandaat vervult stuitend . Maar de enige die haar kan terugfluiten is de kiezer .Door hier speciale regels voor uit te vinden schept men een gevaarlijk precedent . Er was trouwens ooit een vlaams blok politica , die het haar taak was om zo weinig mogelijk te doen in het parlement , omdat al die pogingen om in de belangstelling te komen , met steeds maar nieuwe wetsvoorstellen , de zaken nodeloos ingewikkeld maakten . ( haar naam vertoont gelijkenissen met de huidige premier )

  9. Inderdaad het politieke fatsoen in zulke omstandigheden is zelf ontslag nemen. Een parlementslid is geen werknemer en beschikt daarover over allerhande privileges inclusief onschendbaarheid maar is gebonden door morele verantwoordelijkheid tegenover de kiezers en zijn maatschappij. Quid leges sine moribus.

  10. Een reden temeer om het constant in de aandacht te BLIJVEN houden opdat het niet in de PoCo-doofpot zou belanden middels het uit de Linkse duim gezogen woke-concept “positieve actie”(sic)

  11. Dat is belachelijk. Als haar enige straf zou zijn om in 24 niet meer verkozen te worden, is haar bankrekening eens te meer gevuld op onze kosten. Elke verkozen politieker moet zich verantwoorden voor de rechtbank en het parlement.

  12. Op grond van welke objectieve elementen, bevoegdheden en/of regelgeving concludeert /insinueert Filip Dewinter dat een parlementslid (collega) afwezig wegens ziekte niet langer thuishoort in het Vlaams parlement. Hallo mevrouw de voorzitter, is de rechtstaat niet meer van kracht in het Vlaams parlement?

  13. Ik denk dat er iets mis in uw bovenkamer,als ge ziet wat zij allemaal gepresteerd heeft.Niet meer parlements waardig volgens mij ,als U dat antidemocratisch vindt dan weet ik het niet meer.Er zijn veel mensen die in het gevang zitten,die minder gepresteerd hebben.

Plaats een reactie

Delen