Nicolas Sarkozy - Shutterstock

Nicolas Sarkozy - Shutterstock

Uncategorized

Franse oud-president Sarkozy krijgt 1 jaar cel voor financiële fraude

Niels Geerinck

De gewezen president van Frankrijk Nicolas Sarkozy krijgt 1 jaar celstraf. Sarkozy zou illegale financiering gebruikt hebben tijdens zijn verkiezingscampagne in 2012. Hij mag zijn straf thuis uitzitten, onder elektronisch toezicht.

De straf komt er nadat Sarkozy moest verschijnen inzake het gebruiken van illegale financiën om zijn verkiezingscampagne van 2012 te verrijken. Zo werd er 20 miljoen euro meer uitgegeven dan wettelijk is toegestaan.

Dat bedrag probeerde het campagneteam destijds onder de radar te houden, door het sjoemelen met rekeningen. De gelden zouden zijn afgewenteld naar zijn partij en niet richting de campagneadministratie. Zijn proces ging in maart van start. In eerste aanlag kreeg hij 3 jaar cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Hij ging in beroep en verkreeg de huidige uitspraak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Franse oud-president Sarkozy krijgt 1 jaar cel voor financiële fraude”

  1. Sossen en liberalen gaan steeds met de wisselbeker voor fraude lopen mijn gedacht!
    Tis maar even wachten op De Croo zijn financieel schandaal tijdens COVID dictatuur, kwestie van tijd..

  2. Hahaha, het blijft een ouwe boef, niets mis mee, maar hij is en blijft eerlijker en van veel meer gezond verstand getuigen dan Macron. Blijkt alleen uit hun voorkeur voor vrouwen, de ene gaat met een jonger ex-model, de ander met een ouder mens uit het onderwijs.

Plaats een reactie

Delen