Generaal Mark Milley (Photonews)

Generaal Mark Milley (Photonews)

Uncategorized

Generaals spreken Biden tegen over Afghanistan

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse legertop adviseerde president Joe Biden (Dem.) om enkele duizenden troepen in Afghanistan te houden om te voorkomen dat het Afghaanse regeringsleger zou instorten. Biden had nochtans gezegd dat niemand hem daarvoor had gewaarschuwd.

Verschillende topgeneraals werden dinsdag aan de tand gevoeld in een Senaatscommissie. Generaal Kenneth ‘Frank’ McKenzie zei daar dat hij Biden had geadviseerd om een kleine troepenmacht van 2.500 man in Afghanistan te houden. In de herfst van 2020 adviseerde hij Trump ook om 4.500 troepen daar te houden, zei McKenzie nog.

Volgens hem zou het terugtrekken van die troepen “onvermijdelijk leiden tot de ineenstorting van de Afghaanse strijdkrachten en, uiteindelijk, de Afghaanse regering”.

Ook generaal Scott Miller, voormalig bevelhebber van de Amerikaanse troepen in Afghanistan, gaf een gelijkaardig advies. “Ik was aanwezig toen die discussie plaatsvond en ik ben ervan overtuigd dat de president alle aanbevelingen heeft gehoord en er zeer weloverwogen naar heeft geluisterd”, zei McKenzie.

Ook stafchef Mark Milley was het naar eigen zeggen eens met de aanbeveling om 2.500 troepen in Afghanistan te houden. Biden verklaarde in augustus dat niemand hem, zover hij “kon herinneren”, had geadviseerd om troepen in Afghanistan te houden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Generaals spreken Biden tegen over Afghanistan”

  1. Zover hij zich kon herinneren…, tja, wat wilt ge nog meer met een overjaarse seniele vent als president.Er zullen al velen spijt hebben dat ze op dat fossiel gestemd hebben, eigen schulf, dikken bult.

  2. Ik denk dat er nog veel dingen zijn die Biden zich niet meer kan/wil herinneren!Biden wil van de US een socialistische welvaartstaat maken.Hiervoor wil hij 3,5 biljoen dollar uittrekken en beweerde dat dit niets aan de belastingbetaler zal kosten!Deze uitgave,gefinancierd met bijgedrukt geld door de Federal Reserve,zal de druk op de inflatie alleen maar verhogen en deze is reeds hoog!Ondertussen verhogen de Democraten de belastingen om dit te kunnen betalen en wil hij dat de rijken ook hun deel hierin doen.Biden en zijn first lady zitten volgens een rapport van The Congressional Research Service in nauwe schoentjes omdat hij en zijn vrouw in 2017-2018 meer dan 13 miljoen dollar verdienden aan lezingen en boekenverkoop maar slechts 800.000dollar als salaris aangaven om de Medicare van voormalig president Obama te kunnen betalen!De linkse pers/TV(Washington Post,New-York Times,CNN,….. zwijgt hierover in alle talen ook in België,maar schreven ellelange artikels over de belastingen van Trump,niet enkel in de VS maar ook hier deden de linkse regimepers en VRT hierover hun duit in het zakje.

  3. Het begint langzaam maar zeker duidelijk te worden dat men in de Verenigde Staten van Amerika heimwee begint te krijgen naar voormalig president Trump.
    Biden zal met zekerheid zijn term zelf niet uitdoen, hij is de handpop van Obama en Kamala Harris. De laatste zal de eerste *vrouwelijke president worden van de Verenigde staten van Amerika. En daar was/is het hem uiteindelijk allemaal om te doen. * Ik heb niets tegen vrouwelijke presidenten hé. 😉

Plaats een reactie

Delen