Greenpeace. Foto Shutterstock.

Greenpeace. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Greenpeace-activisten beklimmen gebouw van Nederlandse Tweede Kamer

Ruben Notteboom

Enkele activisten van Greenpeace hebben het dak beklommen van de Nederlandse Tweede Kamer. Ze hebben een spandoek opgehangen over de stikstofcrisis. Ze willen meer politieke actie om deze crisis aan te pakken en eisen strengere maatregelen om de natuur te beschermen.

Volgens verslaggever Vincent van Rijn; nieuwslezer voor 3FM, FunX en NOSop3, konden ongeveer 15 activisten op het dak klimmen. Enkele anderen werden tegengehouden door de ordediensten. Tijdens de actie werden ongeveer vijf politiewagens gespot bij het tijdelijke Kamergebouw.

Politie haalt activisten Greenpeace niet van dak

De politie wil de actievoerders niet meteen van het dak halen. “We kijken het nog even aan”, zegt een woordvoerder aan NOS. “De omgeving is wel afgezet, om te voorkomen dat er meer mensen komen kijken.”

Greenpeace vindt dat de Nederlandse overheid te weinig doet aan de stikstofcrisis. Andy Palmen, de directeur van Greenpeace Nederland, vertelde op NOS Radio 1 Journaal dat de activisten bereid zijn om op het dak te zitten tot de Algemene Beschouwing na Prinsjesdag. Ze zouden zelfs tenten meehebben om te kunnen bivakkeren.

Activisten eisen strengere maatregelen

Greenpeace wil strengere maatregelen om de natuur te beschermen. De organisatie heeft zelfs al de eerste stappen ondernomen om een rechtszaak aan te spannen.  “We hebben nog een laatste hoop: de Tweede Kamer en het debat na Prinsjesdag over de plannen die er dan liggen”, zegt Palmen aan NOS. “Dat wachten we nog af. Als er dan niets goeds ligt, stappen we naar de rechter.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Greenpeace-activisten beklimmen gebouw van Nederlandse Tweede Kamer”

Plaats een reactie

Delen