Vlaams parlementslid Sam Van Rooy (VB) - Photonews

Vlaams parlementslid Sam Van Rooy (VB) - Photonews

Uncategorized

“Hoeveel kost massamigratie ons nu precies?”: Vlaams Belang vraagt onafhankelijke studie

Wim De Smet

Het Vlaams Belang wil dat de impact van migratie op de Vlaamse economie en financiën via een onafhankelijke studie berekend wordt. De partij dient daartoe een voorstel van resolutie in.

De vorige studie over de kost en impact van migratie dateert van drie jaar geleden en werd opgesteld door de Nationale Bank van België (NBB). Maar die studie bevatte veel fouten, zo luidt het bij Vlaams parlementslid Sam Van Rooy. Volgens hem waren de resultaten onvolledig omdat allerlei kosten, zoals illegaliteit, asielopvang en veiligheid, niet meegerekend werden. Bovendien hield de NBB alleen rekening met de beroepsactieve leeftijd van de migranten. “Bizar, want de zogeheten generatierekening is nochtans een internationaal erkende methode”, weet Van Rooy.

Generatierekening

Vlaams Belang haalt cijfers van de Nederlandse antropoloog Jan van de Beek aan die aantonen dat een autochtoon de Belgische schatkist gemiddeld 63.000 opbrengt, maar daar staat tegenover dat een migrant van de eerste generatie diezelfde schatkist gemiddeld bijna 200.000 euro kost. “De NBB gebruikte de data zeer selectief waardoor het leek alsof de tweede generatie migranten de schatkist meer opleverden dan autochtonen”, aldus nog Van Rooy. “De studie dient dus volledig te worden gemaakt, door middel van generatierekening en door elk mogelijk beleidsdomein in te calculeren, én ze moet transparant zijn over de oorsprong en opdeling van de cijfers. De burgers hebben het recht te weten hoeveel massa-immigratie hen precies kost.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

14 gedachten over ““Hoeveel kost massamigratie ons nu precies?”: Vlaams Belang vraagt onafhankelijke studie”

  1. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het huidig regime zal ingaan op de vraag van het VB. En indien wel, in hoever de neutraliteit van een dergelijke studie gewaarborgd zal zijn. De poco-linkse ingesteldheid van de instellingen, aan wie zo een studie zal worden toevertrouwd, zoals onze universiteiten kennende…

  2. Geen enkel Vivaldi regeringspartij die daar het CORRECTE cijfer op durft plakken.
    Ze zijn nu al doodsbang voor 2024 en de ‘rechtse,racistische flamingant’.
    ’t Is natuurlijk héél makkelijk om als ‘woke’ betweter degene met gezond verstand te brandmerken als ultraconservatie rechts-nationaliste racist,zonder de juiste cijfers van de immigratie vrij te willen geven….
    Grootvader zaliger,geboren in 1915,zei mij als jonge vent altijd : ‘ventje,als je jong bent,en je stemt niet rood,heb je geen hart……maar als je ouder bent,en je stemt nóg altijd rood,heb je geen verstand!’

  3. Hoe argeloos moet men zijn om te durven denken dat dit voorstel kans op leven krijgt. Er is geen schijn van kans dat de regering van de Elfjes dit embrio leven zal schenken, te meer dat het komt van de kwalijke duivel van de complotregering der vier jaargetijden die nu al tot 2024 door bestendige zorg een pamper draagt. En de N-VA zal ook wel in houding naar de tenen staren. De tijd spoedt heen en bakent reeds de baan enz.

  4. Sam,volg één familie,dat moet kunnen en anoniem,er zijn genoeg openbare gegevens te vinden.Volg ze gedurende één maand,met een ploeg zoals privé detectives doen,en dan extra poleren met een cijfer van honderd duizend,.Dan zullen we iets weten en geloof me,de vivaldioten zullen dan wel snel de cijfers brengen en de er de nodige commentaar bij leveren.De kostprijs per gevangene weten we al,per dag,de rest is een vermenivuldigings sommetje en een optelsom,veel plezier.Of het bedrag per gevangene vermenivuldigen met één miljoen per dag maal zoveel maanden in het jaar,dat zou ook nauwkeurig kunnen zijn,want hun jeugd komt toch vroeg of laat in de gevangenis terecht,ze hebben voorbeeldfuncties genoeg

Plaats een reactie

Delen