Veiligheid en migratie worden opnieuw belangrijke verkiezingsthema’s

Paul Van Tigchelt heeft de eed afgelegd als nieuwe minister. Photonews

Uncategorized

Hoofdredacteur Het Nieuwsblad: “Met dit Vlaams Belang kan je nooit regeren”

Anton Schelfaut

Volgens Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, valt er met dit Vlaams Belang niet te regeren. Dat heeft ze gezegd in de podcast Het Punt van Van Impe. “Ik geloofde ooit dat Tom Van Grieken de partij fatsoenlijk kon maken. Maar vandaag zie je: met dit Vlaams Belang kan je nooit regeren.”

Naar aanleiding van 1 september postte Tom Van Grieken een filmpje op TikTok. Daarin hekelt hij de “linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas in hun lessen proberen te verwerken” en belooft hij hen in 2024 “de rekening te presenteren”.

“Het is 1 september, dan zien we traditioneel huilende kindjes aan de schoolpoort en blijkbaar was Tom Van Grieken dit jaar één van hen”, steekt Van Impe van wal. “Het is een beetje larmoyant.”

“Onverantwoord”

Van Impe noemt het zelfs “onverantwoord” om het schooljaar zo te beginnen. “En dat voor een partij die zegt dat ze begaan is met de jongeren, dat onderwijs belangrijk is en dat ze pleit voor respect”, hekelt ze. “Op TikTok zitten jonge gasten die daar heel ontvankelijk voor kunnen zijn. Als je een verantwoordelijk politicus bent, moet je niet meewerken aan een soort van klikcultuur op school. Ik denk niet dat je een heksenjacht moet ontketenen op leerkrachten die met hart en ziel lesgeven, en daarbij af en toe ook iets van zichzelf laten zien.”

“Van Grieken verkondigt steeds dat zijn partij geëvolueerd is, maar blijkbaar dus niet als het gaat over haar acties met betrekking tot leerkrachten. ‘Mijn partij is klaar om te regeren, mijn partij is fatsoenlijk, met mijn partij kan je akkoorden maken.’ Dat is het verhaaltje van Tom Van Grieken waar ik ooit in geloofd heb. Ik dacht dat hij zou proberen om van Vlaams Belang een moderne, rechtse partij te maken. Maar vandaag zie je opnieuw dat het eigenlijk maar een laagje vernis is. Met dit Vlaams Belang kan je nooit regeren”, besluit Van Impe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Hoofdredacteur Het Nieuwsblad: “Met dit Vlaams Belang kan je nooit regeren””

  1. Van Impe zou beter haar werk van journalist doen i.p.v aan het lijntje van de poco’s te lopen,maar daar wringt het schoentje:Ze kan en mag niet tegen de haren in van haar broodheren strijken!

  2. We zullen de rollen gewoon omdraaien. Met deze linkse regering valt gewoonweg niet mee te regeren.Zo kunnen we natuurlijk met het vingertje blijven wijzen hé. We zullen wel zien in 2024.Als ge zeven kletskes bij mekaar kapt krijgt ge een heksenbrouwsel. Laten we bijvoorbeeld enerzijds gin en anderzijds tonic bij mekaar doen, dan heb je een lekkere gin-tonic, eventueel met een schijfje citroen. 😜

  3. Gabriel Gipe toont aan dat het wel degelijk mogelijk is dat een communistische activist kinderen indoctrineert zonder tegenstand van de school. Hier mag zoiets niet gebeuren. Dergelijke praktijken moeten, indien ze hier gebeuren, aan het licht gebracht worden.

  4. Neen,het Vlaams Belang is al lang niet meer de partij van Karel Dillen!!
    Spijtig genoeg!!
    Je kunt hen nauwelijks rechts noemen.
    Echte verandering zal er met hen nooit komen.
    Daar heb je andere lui voor nodig die tot bepaalde actie in staat zijn.
    Vergeet daarbij de democratie want dat lost nooit iets op!

  5. Als Van Impe politieke uitspraken wil doen, moet ze zich verkiesbaar stellen. Een “gazet” dient nieuws te brengen, neutraal en ongekleurd. Anders is het gewoon een politiek pamflet. En dat IS de regime-pers natuurlijk.

  6. Is het nu al aan een redacteur van een “gazet” om te bepalen wie het land wel of niet mag besturen? Is het nog niet genoeg dat ze hun gesubsidieerde mening aan het publiek opdringen zonder nog enige neutraliteit in acht te nemen? Wel Liesbeth ik vind dat ongehoord dat gij mij ,betaald met deels mijn centen, komt vertellen door wie ik moet geregeerd worden! Het wordt inderdaad hoog tijd dat er eens met de grove borstel door deze gesubsidieerde media gegaan wordt!

  7. Volgens de hoernalisten kan je natuurlijk niet regeren met een partij die probeert haar programma uit te voeren , de subsidievreters wat op droog zaad wil zetten , en niet corrupt genoeg is . Wat meer zegt over de hoernalisten dan over de partij .

  8. We moeten het dus maar normaal vinden dat onze kinderen verplicht op moskeebezoek moeten. Of dat ze opgejut worden om aan klimaatbetogingen mee te doen en nooit de skeptische kant van het verhaal horen. En zo kan ik nog even doorgaan.

  9. Mijn kleinzoon ging naar een katholieke vlaamse school in Brusset ( sjbc ) en als 8 jarige snotter kwam hij mij verwijten van nazi en racist, ik steek mijn sympathie voor het VB niet onder stoelen of banken, maar heb nooit geprobeerd om hem te indoctrineren in gelijk welke richting, hetgeen de …. wel doen
    Ik neem het hem niet kwalijk, wel die ( onder–) wijzers ( die de boeken van Ernest Claes of Filip de Pillecyn ) niet mochten lezen… in naam van de democratie en vrije meningsuiting
    Gilbert.

Plaats een reactie

Delen