Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Cultuuroorlog

Huiszoeking bij Twitter-gebruiker na beledigen socialistische Duitse senator

Simon Segers

Nadat een Twitter-gebruiker de Hamburgse senator Andy Grote (SPD) “so 1 Pimmel” (“zo een lul”, red.) noemde, klopte de politie om 6u ’s ochtends bij hem aan met een huiszoekingsbevel. Op Twitter klinkt veel protest onder de hashtag #PimmelGrote.

Nadat de woning van Twitter-gebruiker “ZooStPauli” doorzocht werd, plaatste de man een deel van het huiszoekingsbevel online. Hij verklaarde ook dat de politie wist dat er twee kinderen aanwezig waren in het gebouw. Verschillende elektronische apparaten van de man zouden in beslag genomen zijn. Volgens zijn Twitterprofiel is de betrokkene een “antifascist”.

Hate speech

Een politieagent die de reactie op Twitter gelezen had, diende klacht in. Vervolgens werd senator Grote benaderd en deed hij aangifte. De procureur van Hamburg vaardigde een huiszoekingsbevel uit zodat kon worden nagegaan wie de auteur van het bericht was. Het parket van Hamburg ziet het gebruik van het woord “Pimmel” als “hate speech” omdat het zou aanzetten tot haat of geweld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Huiszoeking bij Twitter-gebruiker na beledigen socialistische Duitse senator”

  1. Eerst de Gestapo, dan de Stasi en nu de militie van Merkel. Raar volkje die Duitsers. Moraliteit: Verdraagzaamheid nul. Rechts en nationalisten mag je beledigen, socialisten niet. Conclusie: SOS democratie in Duitsland en Europa.

Plaats een reactie

Delen