Eric Zemmour. Photo News

Eric Zemmour. Photo News

Uncategorized

Islamkritische columnist Eric Zemmour mogelijk kandidaat Franse presidentsverkiezingen

Simon Segers

Het satirische weekblad Le Canard enchainé onthulde deze week dat de Franse auteur Eric Zemmour verschillende functionarissen heeft aangeschreven. Op deze manier wil hij handtekeningen bekomen om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 2022.

Wie in Frankrijk president wil worden, dient ‘parrainages’ te verzamelen. Concreet betekent dit dat zij handtekeningen moeten verzamelen van 500 verschillende, verkozen beambten, verspreid over 30 departementen. Volgens Le Canard enchainé argumenteert de oproep ook dat Zemmour een unieke politieke stroming vertegenwoordigt: “Of je nu de overtuigingen van Eric Zemmour deelt of niet, door zijn kandidatuur te sponsoren draag je bij aan de terugkeer van het pluralisme.”

Zemmour was vroeger een politiek journalist voor Le Figaro en schrijft nu als columnist voor Le Figaro Magazine. Hij is een chauvinistische Frans-nationalist en een notoire tegenstander van de multiculturele samenleving, de islamisering en de Europese Unie. Hij zou op 7% van de stemmen mikken bij de presidentsverkiezingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Islamkritische columnist Eric Zemmour mogelijk kandidaat Franse presidentsverkiezingen”

  1. Leuk om te weten is dat Zemmour helemaal geen stamboom-Fransman is, maar stamt uit een familie van Joodse Berbers. Niettemin is hij op en top Fransman ! Veel meer dan de blanke Gauche Caviar uit de chiquere buurten en voorsteden van Parijs.

Plaats een reactie

Delen