‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Jager die Jürgen Conings vond verdacht van poging tot diefstal van machinegeweer

Anton Schelfaut

Nard Houben (64), de jager die het lichaam van militair Jürgen Conings vond, wordt verdacht van poging tot diefstal van een wapen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt het parket van Limburg. Eerder werd Houben ook al verdacht van verboden wapenbezit en de verkoop van beelden van Conings’ lichaam aan de Duitse krant Bild.

Eind juni namen zowel de burgemeester van Maaseik als de jager een indringende geur waar in het Dilserbos in het Limburgse Dilsen-Stokkem. Daarop verwittigden ze de hulpdiensten, die even later het lichaam van de toen nog voortvluchtige militair Jürgen Conings aantroffen. Enkele meters verder vonden ze ook het P90-machinegeweer van Conings, dat er toen recent verstopt leek. Volgens de speurders was Conings al enige tijd overleden toen zijn lichaam werd gevonden. Uit zijn stappenteller blijkt immers dat de militair na zijn verdwijning slechts 800 stappen zette.

De speurders verdenken de jager ervan het machinegeweer van Conings te hebben verplaatst, een kleine maand na zijn vermoedelijke dood. Hij zou het wapen verstopt hebben, zodat hij het later zelf kon meenemen, luidt de redenering. Het onderzoek moet nu uitwijzen of de speurders die beschuldigingen hard kunnen maken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Jager die Jürgen Conings vond verdacht van poging tot diefstal van machinegeweer”

  1. Dat de speurders eerst eens uitleggen hoe het komt dat iemand kan “zelfmoord” plegen door verschillende kogels af te schieten, dat de familie het lichaam niet mocht zien, dat de er geen onafhankelijke autopsie mocht gebeuren, dat de crematie onmiddellijk moest gebeuren…allemaal tekenen dat die jager teveel heeft gezien en gedreigd heeft iets te lossen, daarvoor gaan de “speurders” hem nu vervolgen. België en nu zeker onder vivaldi is nog rotter dan een bananenrepubliek. Denken Q en zijn satrapen nu echt dat de burger zo onnozel is?

Plaats een reactie

Delen