Jan Jambon (Photonews)

Jan Jambon (Photonews)

Uncategorized

Jambon: “Versoepelingen niet terugdraaien als alleen niet-gevaccineerden ziek worden”

Pieter Van Berkel

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt dat het terugdraaien van versoepelingen “niet onze eerste prioriteit is” als er een vierde coronagolf komt, die volgens hem vooral niet-gevaccineerden zou treffen. Dat zegt hij tegen Belga.

“We zijn klaar voor de versoepelingen”, zegt Jambon over de versoepelingen die vandaag ingaan. “Anders hadden we het niet gedaan. Vlaanderen is toonaangevend in de wereld wat vaccinatiegraad en vaccinatiebereidheid betreft, ook bij jongeren. Als de bevolking zo massaal haar engagement toont, dan moet daar ook iets tegenover staan. Vandaag zetten we een grote stap om de vrijheid te herwinnen.”

“Een vierde golf zal er waarschijnlijk komen, misschien ook een vijfde en een zesde golf, maar dat zal dan vooral voor de niet-gevaccineerden zijn en die moeten daar zelf hun verantwoordelijkheid in nemen”, zegt Jambon. “We gaan er wel voor zorgen dat de niet-gevaccineerden goed worden opgevangen in ons zorgsysteem. Daar dient dat ook voor.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

26 gedachten over “Jambon: “Versoepelingen niet terugdraaien als alleen niet-gevaccineerden ziek worden””

  1. Wel gvd, zijn de weinige hersencellen van jan heps aangetast met bloedklonters na zijn vaccinatie of wat. Ik denk dat diegenen die nu niet gevaccineerd zijn zich ook NOOIT laten vaccineren. En ik denk dat die ook NIET wakker liggen van besmet te worden. Alles potverdorie open gooien en ALLE maatregelen opschorten. Wat een belachelijke vent zeg.

  2. “Een vierde golf zal er waarschijnlijk komen, misschien ook een vijfde…”
    Inderdaad Jambon heeft gelijk, die zullen er komen net zoals dat met de griep het geval is/was en ook zal blijven.
    Maar als ik “experts” bezig hoor vrees/verwacht ik dat men weer onnodige maatregelen terug zal uit de kast halen. Hopelijk ben ik mis met mijn vrees/verwachtingen.

  3. Uiteraard, maar er zullen dan ook nooit geen gevaccineerden NIET sterven aan de griepvariant net zoals bij de griep…
    Er zijn er anderen zoals de Open Bld die erover nadenken om alle kosten gerelateerd aan COVID door de mensen te laten betalen die niet gevaccineerd zijn!

  4. Laat mensen die pertinent hun inentingen weigeren eens zelf opdraaien voor de kosten, zonder tussenkomst van de mutualiteit. Je zal ze zien lopen om een inenting te krijgen.
    Men moet niet beginnen zeveren over de solidariteit in ons ziekte-verzekeringssysteem, wat zij zijn de eersten die deze verworpen hebben

  5. Hela, haatzaaier, als jij dan opgenomen moet worden als gevaccineerde ook de kosten voor jou, of als je gaat skieën en breekt iets en zo kan ik wel even doorgaan hoor. Wat heb jij een kleutermentalliteit zeg, bah.

  6. Ik hoop dat jij dan perfect bent en geen overgewicht hebt, gezond eet, niet rookt, geen gevaarlijke sporten beoefent en iedere dag 10000 stappen zet, want dan mag jij ook opdraaien voor je ziektekosten als je een doorbraakinfectie krijgt.

  7. alles lezen aub – het zijn juist de gevaccineerden die nu (ook na de tweede spuit) het virus kunnen doorgeven -het stond te lezen en te horen in alle media – leg eens uit waarom de vaccinmakers juridische vrijstelling vroeger en kregen in verband met de bijwerkingen van hun product – hoeveel doden vielen er niet na de eerste of de tweede spuit – eerst was 1 spuit genoeg om de grootouders terug hun kleinkinderen te zien, dan was dat plots een tweede nodig, nu zijn ze bezig met de derde … om dan in 2022 met een abonnement te komen zeker – waarom worden de slachtoffers plots ziek na de inspuitingen (maar dat mag niet gezegd worden natuurlijk ) – hadden ze geen spuit gekregen leefden ze nu waarschijnlijk nog … maar ach, er zijn er veel die liever horen zien en zwijgen

  8. Dank aan de minister-president Jan Jambon om zijn vastberadenheid tijdens de laatste bijeenkomst van de experten en politici. Anders hadden wij nu niet de versoepeling gekregen van al die nu overbodige maatregelen. Zo rap mogelijk ook die mondmaskerplicht overal in Vlaanderen afschaffen.

  9. Jan Jambon is weeral op den dool.
    Pech voor zijn onnozele uitspraken:
    Op dit moment zijn het bijna uitsluitend gevaccineerden die op de IC terechtkomen.
    Het zijn net de vaccineerden (niet de niet-gevaccineerden) die ziek worden, Janneke.

Plaats een reactie

Delen