Ook Ocad merkt stijging van antisemitische incidenten op

Vorige week werden er nog tientallen Joodse graven beschadigd in Marcinelle. Photonews

Cultuuroorlog

Jean-Marie Dedecker: “Alleen kritiek op cultuur blanke heteroseksuele man”

Simon Segers

In een opiniestuk in Knack haalt politicus Jean-Marie Dedecker (LDD) uit naar de heersende woke-cultuur. “Het slagveld van de cancelcultuur wordt steeds groter. De beeldenstorm bereikt de rand van de absurditeit”, aldus de opiniemaker.

Dedecker haalt verschillende voorbeelden aan om zijn kritiek op het huidige maatschappelijke klimaat te staven. “In deze tijd van identiteitspolitiek, intersectionaliteit en gefabriceerd slachtofferschap is het niet aangeraden om kritiek te hebben op wiens cultuur dan ook, behalve op die van de blanke heteroseksuele man. Er is terecht veel aandacht voor de gekleurde slachtoffers van de geschiedenis, zoals de volken en de slaven in de gekoloniseerde gebieden. Maar er is bijvoorbeeld geen begrip meer voor de ellende van de witte of blanke paupers die bij die veroveringen werden ingezet, onvoorstelbaar werden uitgebuit en zelf tot slaaf gemaakt. Zo stond de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) bekend als afnemer van weesjongens die als kindmatrozen op de schepen werden uitgebuit. White privilege? De Arabieren en Afrikaanse Maghrebi’s hadden meer slavenbloed aan hun handen dan alle Europese landen samen.

Deugdpronkers en gedooggedrag

Verder ziet Dedecker ook een hypocriet element in de zelfhaat van de blanke bevolking. “De verbetenheid van de deugpronkers om onze eigen westerse cultuur te veroordelen is omgekeerd evenredig met hun doorgeschoten gedooggedrag voor importcriminaliteit, voor de erosie van vrouwenrechten en voor genderdiscriminatie in de gesluierde migrantengemeenschappen.”

Schwarzfahren 

In Brussel besliste de vervoersmaatschappij MIVB om de term zwartrijden te gaan mijden, omdat zwarte mensen deze als discriminerend kunnen ervaren. “Navraag bij de spoorwegpolitie (namen wegens mogelijke represailles enkel door ondergetekende gekend) over het aantal gebruikers van deze “gratis” dienst, zou mogelijk iets anders kunnen doen vermoeden. Maar daar heeft het niets mee te maken, en met die stelling riskeer ik de racistische guillotine van de grootinquisiteurs van de wokerechtbank. Het woord is immers een afgeleid van het Jiddische Shvarts, verbasterd tot het Duitse Schwartz, dat alludeerde op praktijken die het daglicht niet verdragen.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

26 gedachten over “Jean-Marie Dedecker: “Alleen kritiek op cultuur blanke heteroseksuele man””

  1. Inderdaad. Ik vroeg mij onlangs af, of alles wat nu donker is, aan racisme zal worden gelinkt.
    Als het zo doorgaat, bekomt men net het omgekeerde van hetgeen men eigenlijk had beoogd… namelijk hyperracisme… op alles en iedereen. Meer verdraagzaamheid? Niets daarvan. Je kan aan iedere vezel voelen dat democratie, vrijheid en vrijheid van wezen en denken onder druk staan. En dat ligt niet aan de v-partijen, maar volledig bij de linkse kerk.

  2. Jean-Marie Dedecker heeft overschot van gelijk. Hij is een van de weinige mensen in het parlementaire halfrond die de politiek correcte waanzin op de korrel durft te nemen. Heel wat Vlamingen zouden graag stemmen op L.D.D. maar dat is met ons hypocriet verkiezingssysteem niet mogelijk vermits door de particratie alles via de hand van de partijvoorzitters wordt gestuurd.

  3. Dat hele woke gedoe ,CRT en genderabsurditeit gaat nog vonken geven want de stille meerderheid krijgt er terecht zijn buik vol van.J-M Dedecker slaagt de nagel(s) op de kop maar dit wordt door de Poco’s ervaren als een luis in hun pels!

  4. Daarom worden de anti-blank racistische “Plaasmoorde” doodgezwegen in de MSM desinformatie media en worden de blanke “Afrikaners”, telgen der “Boers” niet als “asielzoekers” binnen genomen, al zijn ze etnisch-cultureel geworteld in Europese Grond. In schril contrast daarmee staat het massaal binnensleuren van zwarte Afrikaanse asiel kolonisten, want het moet en zal “woke” dienen te zijn hé !

  5. Het wordt stilaan tijd man en paard te benoemen en eens te gaan onderzoeken welke Vlaamse/Belgische “prominenten” die gevaarlijke WOKE-waanzin met al zijn uitwassen actief mee ondersteunen en op basis van welke argumenten zij dit doen.

  6. Jean-Marie De Decker is een man naar mijn hart. Hij heeft altijd rechtuit zijn mening gezegd en ook altijd zijn woorden in daden omgezet, wat hem de verdoemenis heeft opgeleverd door de VLD helden à la Verhofstadt en De Gucht.

  7. Zoals gewoonlijk slaat Jean-Marie Dedecker spijkers met koppen.
    Vergelijk dat eens met de onzin die Decroo, Vandenbroucke en gans de linkse en groene idioten uitslaan.
    Jammer genoeg hebben ze door hun verbond met de andere Vlamingenhaters van beneden de taalgrens, de macht om met hun woke zever onze maatschappij om zeep te helpen, gesteund door de Europese technocraten, en de Pravda van de VRT en hun maatjes van de geschreven pers.

  8. Jean-Marie DE DECKER : één van de zeer weinige vertegenwoordigers “des volks” die de naam van vertegenwoordiger van “zijn” volk verdient. Recht voor de raap en “to the point” ! De liberale flamingant, wellicht de enige in/van Vlaanderen. Dat hij nog lang brulboei van Menapië mag blijven..

  9. Mag ik binnenkort nog met een zwarte balpen schrijven?Mag cola nog zwart blijven of moet dat ook weg.In Amerika heb je al crystal pepsi,da’s kleurloze cola.Man man waar gaat dit eindigen.

  10. JM De Decker zijn woorden zijn nog niet koud of Anuna DW bewijst zijn gelijk al. Die stomme geit denkt dat ze slim is omdat ze lesbisch is. Het is door haar geaardheid dat de regimepers haar zo de hemel in prijst, zeker niet voor haar IQ van 137 (eens goed mee gelachen) Waar Anuna echt goed in is, is medestanders een mes in de rug steken als het haar even goed uitkomt. Ja meneer De Decker, volgens Anuna DW moet je zwijgen want je bent een oude witte hetero man en die hebben geen recht van spreken. Gert Verhulst heeft het geweten.

  11. Men vergeet maar al te graag dat bijna alle slaven die werden vervoerd naar Amerika reeds lang daarvoor slaaf waren gemaakt door door hun ‘kleur-genoten’. Ze hadden zelfs het geluk niet opgepeuzeld te worden, want kannibalisme tierde er welig.

  12. anuna heeft Gert Verhulst aangepakt,de mens die veel blanke kindjes heeft gelukkig gemaakt,nu moeten zijn K3-tjes ook woke worden,hopelijk blijven het drie jonge meisjes en geen homo’s of transgenders.Anuna bewijst dat ze niet intelligent is,een groene bakvis die met enkele zwartjes en bruintjes op de koer speelt en haar dildootjes aan de moslimmeisjes en jongetjes toont en hoe plezant het is.Woke zal onze aversie doen toenemen tegenover al die zwartjes en co,zelfs de ovld-ers zijn nu aan hun lijdensweg begonnen,zie FB.Almaci mag haar hebben ,net als calvo,die is ook onlangs vanonder zijn hollandse steen gekropen,doe zo verder.Aan JMDD,ik bewonder je doorzettingsvermogen,typisch West-Vlaams,je verdient je plaats in het halfrond.Gert,je bent drie banken opgeschoven,proficiat

  13. Prachtig Jean-Marie! Niet dat het woke-gedrag op mij enige invloed heeft, want ik gedraag me altijd trots als een blanke man die behoort tot een beschaving die de hele wereld de moderne geneeskunde geschonken heeft, meestal gratis voor niks, de vergevorderde technologie en wetenschap en de stelling dat vrouwen en mannen gelijke rechten hebben .

  14. Pure & onversneden Oikofobie, “weg met ons, “witte”(sic) hetero’s” luidt de masochistische, autodestructieve PoCo-propaganda slogan, net of we zouden albino’s of sneeuwmannen zijn. Hoe procreatie dan vervolgt wanneer wij, die vermaledijde “witte”(sic) hetero mannen”, zullen weg zijn, daarover heeft het PoCo-gedegenereerd gedachten(?)goed kennelijk nog niet nagedacht, “men kan toch niet aan alles denken hé” ….

  15. Ook andere beschavingen hebben de hele wereld levensbelangrijke zaken geschonken, blanken zijn niet de facto beter dan anderen. Sommige “beschavingen” zijn echter blijven hangen of achteruit gegaan. Van ieder ervan kan men deel uitmaken, zonder er ook nog trots* op te moeten zijn.
    *Denk aan W.O. I & II, aan de inquisitie, aan de heksenverbrandingen enz. enz. Ieder huisje heeft zijn kruisje (of maantje desnoods).

Plaats een reactie

Delen