Verdachte opgepakt na schietpartij in ziekenhuis Rotterdam

Brandstichting in ziekenhuis. Twitter

Cultuuroorlog

Johnny Depp: “Niemand is veilig voor de cancel culture”

Simon Segers

De Amerikaanse acteur Johnny Depp heeft zich op een Spaans filmfestival uitgesproken over de cancel culture, waarvan hij zelf slachtoffer is geworden. Depp liet weten dat hij gelooft dat het klimaat zo ver geëvolueerd is dat niemand nog veilig is.

Johnny Depp hield een persconferentie op het San Sebastian Film Festival, waar hij de Donostia Award in ontvangst mocht nemen. Deze filmprijs wordt uitgereikt aan acteurs en actrices die “buitengewone bijdragen hebben geleverd aan de filmwereld”. Hoewel de vragen van de journalisten over Depps carrière dienden te gaan, sprak de acteur toch over zijn huidige situatie.

Vele slachtoffers

“We zijn ondertussen zo ver dat ik kan beloven dat niemand veilig is. Niemand van jullie. Zo lang iemand, maar één zinnetje zegt, is het al voorbij”, aldus de acteur. Depp benadrukt ook dat hij lang niet het enige slachtoffer is van de cancel culture. “Het is vele mensen overkomen. Zowel vrouwen, mannen als kinderen hebben geleden door verschillende soorten onprettige zaken, en spijtig genoeg beginnen zij op een zeker punt te denken dat dit normaal is.”

In 2018 beschuldigde Depps ex-vrouw Amber Heard hem van huiselijk geweld, wat hij altijd heeft ontkend. De acteur werd ‘gecanceled’: hij verloor zijn contracten bij Disney en Warner Bros. Toen hij in de Britse krant The Sun een “vrouwenmepper” genoemd werd, diende hij klacht in, maar de rechter oordeelde niet in zijn voordeel. In de rechtbank loopt nog steeds een andere rechtzaak tussen Depp en zijn ex-vrouw, nadat hij haar aanklaagde voor laster en eerroof.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Johnny Depp: “Niemand is veilig voor de cancel culture””

  1. Stemrecht veranderen naargelang er belasting wordt betaald, dit zou veel realistischer zijn.
    Tis maar een voorstel , de politiek zou heel snel veranderen in het tegenovergestelde van de huidige poenpakkers
    Van politieke vader op politieke zoon, leuk bedrijfjes in België.

Plaats een reactie

Delen