Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Journalist De Morgen pleit voor behoud cordon: “Vanuit democratisch oogpunt niets mis mee”

Anton Schelfaut

Joël De Ceulaer, journalist bij De Morgen, pleit op Twitter voor de instandhouding van het cordon sanitaire rond het Vlaams Belang. “Er is vanuit democratisch oogpunt NIETS mis met het cordon. Behouden maar!”, schrijft hij.

Het was Studio 100-baas Gert Verhulst die de kat de bel aanbond. In een interview met De Morgen verklaarde hij dat Vlaams Belang moet kunnen meebesturen. “Dat is het risico van de democratie – of laat ik zeggen: een gevolg van onze democratie. Een partij die meedoet aan verkiezingen, kan meebesturen”, aldus Verhulst.

“Iedere democraat en ieder zinnig mens deelt uiteraard die mening, maar weinigen bevinden zich in een voldoende onaantastbare positie om zich openlijk tegen het cordon sanitaire uit te kunnen spreken”, reageert Vlaams Belang-Kamerfractievoorzitter Barbara Pas.

“Ondemocratisch gedrocht”

Volgens Pas is het cordon een “ondemocratisch gedrocht”. “Geen burger heeft zich daar ooit over kunnen uitspreken en het werd uitgedacht om de wil van de kiezer steeds opnieuw te kunnen negeren”, hekelt ze. “Maar het cordon beperkt zich helaas niet tot de politiek. Er bestaat daarnaast ook een cordon médiatique, de boycot en de discriminatie van Vlaanderens grootste partij in de geschreven en audiovisuele media.”

“Bekende mensen en mensen die om den brode in de media verschijnen moeten in dit land wel dubbel uitkijken alvorens ze zich bezondigen aan onaanvaardbare of onvergeeflijke zaken zoals het uiten van kritiek op het cordon”, besluit Pas. “Iedereen heeft jaren geleden bijvoorbeeld al kunnen zien hoe de Strangers uitgespuwd en gebroodroofd werden na een optreden voor het Vlaams Blok. Slechts mensen die nauwelijks te raken zijn, zoals een Urbanus of een Gert Verhulst, kunnen vrijuit spreken.”

“Niets mis mee”

Voornoemde uitspraken lokten een reactie uit bij Joël De Ceulaer, senior writer bij De Morgen. Volgens hem is er “vanuit democratisch oogpunt NIETS mis met het cordon”. “Behouden maar!”, twittert hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Journalist De Morgen pleit voor behoud cordon: “Vanuit democratisch oogpunt niets mis mee””

  1. Joel De Ceulaer is een uiters linkse journalist, hij is allergisch aan alles wat Vlaams is behalve de centen van de Vlamingen want zonder hun centen zou zijn krant geen subsidies krijgen en hij zonder werk zitten;

  2. Volgens onze zelfbenoemde democraten mag men gerust de niet gevaccineerden uit dd maatschappij verwijderen, daarna de klimaatsceptici en daarna iedereen die tot volgens door hen benoemde extreem-rechts behoort.

  3. vb is de grootste en langstdurende groep die in de maatschappij uitgesloten word door partijen die zelf steeds inclusiviteit predicen,hoe hypocriet om nog niet te zeggen schizofreen kan het nog worden

  4. Joël De Ceulaer, “senior writer”, heeft een reuzegroot links ego. Dat hij pleit voor behoud van het cordon bewijst dat hij een verwrongen beeld heeft van wat democratie moet zijn. Bij echte democratie mag zeker de grootste partij niet systematisch uitgesloten worden van het bestuur, en dan nog zonder geldige reden.

  5. De Morgen een rode krant, die alleen kan overleven door de gulle subsidie van de sossen, en andere onverkozen
    politiekers. Afschaffen de subsidie voor kranten waar alleen de linkse bende een spreekbuis heeft. Ik overweeg DE TIJD lang een onafhankelijke krant ook nog alleen te gebruiken in het kleinste kamertje.

  6. Al die PoCo-pipo’s & pipa’s die constant over “inclusiviteit” raaskallen zijn onlogisch genoeg voorstander van de flagrante “exclusie” geïncarneerd per het “Cordon Discriminatoir”

  7. Niet teveel aandacht besteden aan die (sic?) journalist.
    De Ceulaer is gewoon een liefhebber van Johan Anthierens zaliger, en poogt diens gifgroene schrijfsels na te apen. Hij vergeet wel dat zijn idool daar destijds enigszins een tijdje mee wegkwam omdat er toen nog geen internetbibliotheek bestond om diens tegenstrijdigheden en bokkensprongen bloot te leggen. Nu pakt dat niet meer.
    Beste bewijs was zijn reactie “goorste tweet” op de tweet van Rutten over het kleine pietje van Tom Van Grieken. Enerzijds zogezegd aanstoot nemen aan een m/v/x detail, maar er tegelijk van profiteren om de woorden neonazi fascist vreemdelingenhater fanatieke aanhang en genocidaire fantasieën naar iemand slingeren die ge zogezegd wil verdedigen uit “journalistieke zuiverheid”. Internetbibliotheek zelfs niet nodig in dit geval, het stond in één en dezelfde tweet.
    Diens schrijfsels kun je nog het best vergelijken met hoofdkaas, zult of preskop met als motto “Azijn geeft de kipkap zijn frisheid”.

  8. De niet-gevaccineerden bedreigen de vrijheid van de gevaccineerden. Het zijn onmaatschappelijke figuren, los van elke ideologie. U gooit alles op één hoop, een signaal van niet-denken. Vrijheid houdt verantwoordelijkheid in. Kan u zich niet voorstellen dat je pro Vlaamse onafhankelijkheid kan zijn, tegelijk cultureel behoudsgezind en tegelijk pro verplichte vaccinatie ?! Misschien eens VRIJHEID lezen van Anneleen De Dijn. Uw reactie haalt hetzelfde niveau als veel linkse bagger.

  9. Stel nu dat rechts aan de macht zou zijn, zou deze machtsgeile man ook zo dwepen met zijn visie op democratie als links zou uitgesloten worden in een cordon? Deze man hoort thuis in N Korea of Afghanistan waar ook grote delen van de bevolking uitgesloten worden. Je kan voor of tegen een partij zijn, maar uitsluiten en jezelf dan democraat noemen is onverenigbaar. Ik was evenmin akkoord met de manier waar TVG het schooljaar inluidde, het is en blijft een feit dat linkse leerkrachten hun visie per se willen opdringen, kijk maar naar de klimaatmarsen, maar er waren andere mogelijkheden om deze wanpraktijken naar voor te schuiven. Moet TVG daarvoor uitgesloten worden, terwijl dezelfde linkse “democraten” massamoordenaars, hun vrouwen en kinderen uit Syrië terug halen met door de belastingbetaler betaalde vluchten en ze overladen met sociale woningen en uitkeringen? Wie is hier het meest in de fout en wie wordt hier uitgesloten?

  10. Iedereen die van gelijk waar naar België komt, kan hier zomaar aanspraak maken op een heel aantal rechten behalve Vlaams Belang en zijn kiezers. Deze zijn blijkbaar alleen maar goed voor belastingen te betalen. Allesbehalve mooi. Misschien zou Unia zich hier wel eens kunnen mee bezig houden.

  11. Lees hier alles over de acrobatische truc van de Linkse gazettenpraat schrijvelaar ; “met zijn twee vingers in de neus en de beide handen op de rug gebonden”. Doe het hem maar na met uw “korte” vingertjes…..

  12. Veeleer… “senile writer” zeker want hij had het over “met beide vingers in de neus en beide handen op de rug gebonden”. Men moet echt wel “senile writer” zijn om zoiets ondoenbaars te kunnen bedenken.

Plaats een reactie

Delen