Egbert Lachaert (Photonews)

Egbert Lachaert (Photonews)

Binnenland politiek

Lachaert kritisch voor pensioenvoorstel Lalieux: “Meer ambitie nodig”

Pieter Van Berkel

Ook Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageert kritisch op de voorgestelde pensioenhervorming van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). “Het idee dat kort en minimaal bijdragen aan het systeem altijd voldoende is, is niet ons model”, klinkt het.

“We vinden dat er veel meer ambitie nodig is om onze pensioenen duurzaam, beter en betaalbaar te maken”, zegt Lachaert. “Dat kan enkel als mensen het signaal krijgen dat langer werken nodig is en ook loont. Het idee dat kort en minimaal bijdragen aan het systeem altijd voldoende is, is niet ons model.”

“We hebben nood aan een evenwichtige hervorming die wel conform is aan de afspraken uit het regeerakkoord en die de houdbaarheid van het systeem garandeert. Het is nu aan alle regeringspartners om het debat in de schoot van de regering te voeren met teksten en op basis van cijfers.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Lachaert kritisch voor pensioenvoorstel Lalieux: “Meer ambitie nodig””

  1. Beste mr. Lachaert,begin al eens met bepaalde mensen een signaal te geven dat er zowiezo gewerkt moet worden,ipv langer gewerkt door sommigen die al veel bijgedragen hebben .
    Uw Sihame is nu ook niet bepaald een lichtend voorbeeld voor die mensen…..

  2. Waarom is het steeds een minister die over zulke belangrijke dossiers gaat zij wegen alles politiek af en na 4 jaar is er weer een andere die zich wil laten gelden , kan men dit nu echt niet aan de specialisten overlaten , natuurlijk kan men discuteren maar we draaien nu al 50 jaar rondjes zonder ernstige stappen voorwaarts te maken en elk jaar opnieuw voerd men dezelfde eindeloze discussies over dezelfde grote dossiers en het spijtige is dat elke minister zijn stempel wil blijven drukken , want dat maakt hen o zo belangrijk zo zitten we vandaag aan de grond in vele dossiers en niets werkt nog want hun alwetendheid blijkt een grote flop te zijn ,nooit moet een minister zich hiervoor verantwoorden , hij heeft niets te vrezen hij is onaantastbaar hij heeft letterlijk de vrije hand in alles en de volgende zal het wel oplossen de rekening die schuiven we gewoon door naar de belastingbetaler die heeft toch niks te zeggen .

  3. lachebekje zal in het holletje van sanderken kruipen,kuchen en zwijgen,anders moet hij de regering laten vallen zodat er een Vlaamse band dit land kan besturen,NVA-VB en een andere Vlaams gezinde partij en raar maar waar ,maar ik denk dat er bij de socialisten veel Vlamingen zitten die de tandem NVA-VB kunnen steunen.Bij de cdv moet er niet naar omgezien worden,zij zijn onbetrouwbaar,Judas heeft het hen voorgedaan,voor 30 zilverlingen.

Plaats een reactie

Delen