Emmanuel Macron & Eric Zemmour (Shutterstock)

Emmanuel Macron & Eric Zemmour (Shutterstock)

Uncategorized

Macron haalt uit naar Zemmour: “Onze identiteit is niet gebouwd op bekrompenheid”

Pieter Van Berkel

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdag kritiek geuit op potentieel presidentskandidaat Eric Zemmour, zonder deze bij naam te noemen. Volgens Macron getuigen zijn voorstellen van “bekrompenheid”.

De rechtse opiniemaker Zemmour wordt al lange tijd getipt als mogelijke presidentskandidaat in 2022. Hij heeft nog geen officiële aankondiging gedaan, maar steekt zijn ambities ook niet onder stoelen of banken.

Zemmour herhaalde onlangs zijn oude pleidooi om immigranten te dwingen om hun kinderen Franse voornamen te geven. “Je kind Mohammed noemen, is Frankrijk koloniseren”, zei Zemmour.

“Onze identiteit is niet gebouwd op bekrompenheid, voornamen of verkramptheid”

“Wij stellen ons in het politieke debat vaak de vraag naar onze identiteit”, zei Macron tijdens een bezoek aan de renovatie van de Nationale Bibliotheek van Frankrijk in Parijs. “Maar onze identiteit is nooit gebouwd op bekrompenheid, of op voornamen of verkramptheid.”

“Ons land, onze natie is opgebouwd door twee instellingen, de staat en de taal”, zei Macron. “Een taal waarvan het epicentrum vandaag niet meer aan deze oevers van de Seine ligt, maar waarschijnlijk veel meer in de richting van het stroomgebied van de Congorivier.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “Macron haalt uit naar Zemmour: “Onze identiteit is niet gebouwd op bekrompenheid””

  1. Zemmour beheerst al weken het politieke debat in Frankrijk. Dank zij Zemmour hebben themas als identiteit, migratie en islam plots alle aandacht gekregen in de media en in de politiek. Zemmour heeft duidelijk een steen verlegd in een rivier op aarde.

  2. Ik zie niet in waarom dit voorstel de integratie niet zou bevorderen??? Maarja het geïmporteerd kiesvee niet voor het hoofd stoten eenmaal je het hoogste jobje hebt, ze zullen nog van pas komen volgende verkiezing!!!

  3. Allez…bekrompenheid en verkramptheid heet het nu. Maar als ik, op weg naar het zuiden, door vele Franse steden rijd dan wist ik niet de de Franse identiteit zwart, gesluierd en mohamedaans was. Je waant zich in Afrika. Macron en zijn moeder zullen wel geen residentie hebben in deze “buitenwijken”. Een typische ivorren-toren-uitspraak van zonnekoning Macron waardoor Zemmour eigenlijk gelijk heeft.

  4. Tot een goede veertig jaar geleden mocht je hier ook niet zomaar een naam kiezen. Die moest vermeld staan in een officiële index die door elke ambtenaar van de bevolking geraadpleegd werd bij de aangifte van een kind. Zelfs de schrijfwijze moest correct zijn. Blijkbaar is dat voor een bepaalde bevolkingsgroep afgeschaft

  5. een ramp dat Zemmour opkompt en zo een splitsing teweeg brengt in de rechtse zijde anders zag het er goed uit voor Le Pen en nu verdeel en heers het komt als een geschenk voor Macron.

Plaats een reactie

Delen