Sammy Mahdi (Photonews)

Sammy Mahdi (Photonews)

Binnenland politiek

Mahdi overweegt verplichte vaccinatie asielzoekers

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) overweegt om verplichte vaccinatie van asielzoekers op tafel te leggen. Dat zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

Burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche (Open Vld) was niet te spreken over het feit dat 300 asielzoekers naar zijn gemeente komen. Zij zouden opgevangen worden in de vroegere luchtmachtbasis in de West-Vlaamse gemeente. Vanden Bussche verwijst naar het feit dat de asielzoekers mogelijk niet gevaccineerd zijn, terwijl zijn gemeente een groot aantal oudere inwoners telt.

“Onze gemeente is de oudste gemeente van Vlaanderen met bijna 90 procent volledig gevaccineerden”, aldus Vanden Bussche. “Door de komst van 300 asielzoekers die niet zijn gevaccineerd, wordt onze oudere bevolking aan een nodeloos risico blootgesteld, vooral van nieuwe varianten.”

“Iedereen die in Brussel in het Klein Kasteeltje aankomt wordt aan een coronatest onderworpen en wordt indien nodig in quarantaine geplaatst”, zegt Mahdi. “We proberen de asielzoekers ook zo veel mogelijk te vaccineren. Er zijn asielcentra met een vaccinatiegraad van meer dan 80%, maar er zijn er ook andere.”

“Wat mij betreft, mag zelfs de verplichte vaccinatie van asielzoekers op tafel liggen”, zegt de staatssecretaris. De kwestie zou vrijdag op het Overlegcomité besproken worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “Mahdi overweegt verplichte vaccinatie asielzoekers”

  1. Mahdi, heeft het nog altijd niet begrepen. Wij hoeven geen immigratie meer van noord-afrika/midden-oosten. Ze gaan niet voor onze pensioenen zorgen, ze nemen geen knelpuntbroepen is, ze zijn niet hoog opgeleid, ze hebben negatieve impact op alle maatschappelijke/religieuze/economische/….. gebieden, onze SZ gaat er aan kapot, ons land is al overvol (zeker wat betreft milieu) …….

  2. Als ze ons gaan verplichten tot vaccinatie, zouden ze niet gevaccineerde asielzoekers moeten het land uitzetten of beter nog, gewoon niet binnenlaten. Met die asielzoekers zijn er niets dan problemen en dat kost massa’s geld. Ben eens benieuwd of ze op vraag van VB de kostprijs van de migratie gaan mededelen aan de bevolking, ik denk het niet.

  3. Weeral “wishful thinking” van onze staatsecretaris.

    A propos, geen nieuws meer van de hongerstakers uit de Begijnhofkerk in Brussel ?
    Die zijn waarschijnlijk stillekes allemaal geregulariseerd. sssst staatsgeheim !

  4. Mijn partij eist de verplichte terugkeer voor vreemdelingen die een last betekenen voor de belastingbetalers/schatkist en asielzoekers van buiten Europa. Wij zijn ook van oordeel dat de partijfinanciering moet afgeschaft worden en vervangen mag worden door bijdragen van de leden en verkozenen. Het is niet eerlijk dat bepaalde groepen en organisaties fiscale privilegies genieten waarvan de modale burger geen kans toe krijgt. Dit is discriminatie en moet stoppen. Idem dito subsidies voor de pers en religies die het bestaan van God niet kunnen bewijzen.

  5. Welja, in plaats van de meeste van deze gelukszoekers terug te sturen, daar heb je het lef niet voor of je beweert zwakjes dat het niet mag, ga je de pharma fabrikanten financieel steunen. Neen, verplicht terugsturen naar afzender Sammy….

  6. Mag ik hem er aan herinneren dat er sinds 1974 in ons land een “migratiestop” geldt met democratische meerderheid door de “Wetgevende Macht” gestemd.
    Waarom nog een Parlement als een door hen gestemd wet volkomen genegeerd wordt door de “Uitvoerende Macht” ?

  7. Let daar mee op. Als je niet samen met die verplichte vaccinatie ook hun dik doet betalen voor de kosten, dan zou dat wel eens nog meer “asielzoekers” kunnen aantrekken !

Plaats een reactie

Delen