Manneken pis in zijn nieuwe queer kostuum. Foto Belga

Manneken pis in zijn nieuwe queer kostuum. Foto Belga

Cultuuroorlog

Manneken Pis draagt ‘queer kostuum’ ter ere van LGBT-kunstfestival in Brussel

Simon Segers

Naar aanleiding van het LGBT-kunstfestival Q.ARTz in Brussel heeft het beroemde beeldje Manneken Pis een bijpassend kostuum gekregen. Op deze manier wil men aandacht vragen voor de rechten van de LGBT-gemeenschap.

Een opvallende roze stekelende hanenkam, een vestje met zwart-witte strepen en een roze strik, plus ook nog een roze broek. Met deze nieuwe outfit viert het beeldje de start van het festival dat loopt van 18 tot 26 september.

Punk en esoterie

Het kostuum werd ontworpen door Matteo Neri-Lindfors, beter bekend als de Brusselse designer Lion ascendant Connasse. De outfit is een reactie op spot en op het weigeren van opgelegde normen in de maatschappij. “Mijn universum is gebouwd op de romantische en punkinvloeden van mijn moeder, de theaterwereld van mijn vader en mijn persoonlijke fascinatie voor esoterie. Het is de combinatie van al deze elementen die je terugvindt in Manneken Pis zijn Q.ARTz-outfit,” legt ontwerper Lion ascendant Connasse uit.

Het Q.ARTz Festival, georganiseerd door de mensen van The Belgian Pride, werd in het leven geroepen om de diversiteit, creativiteit en expressie van queer artiesten een platform te geven. Met tentoonstellingen, theatervoorstellingen, workshops, films en feestjes wil Q.Artz Festival bruggen vormen op cultureel en maatschappelijk niveau.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Manneken Pis draagt ‘queer kostuum’ ter ere van LGBT-kunstfestival in Brussel”

  1. Heb weer iets bijgeleerd. Dus als ik iemand met zoiets zie rondlopen, moet ik niet meer denken dat er een circus in de stad is, maar dat het gaat om een “queer”. Vreemd voor mij, een totale nieuwe soort, ik voel me als Darwin op de Galapagos eilanden.

Plaats een reactie

Delen