Foto Shutterstock

Uncategorized

Mannen met kindbruidjes onder Afghaanse vluchtelingen in VS

Sonja Dahlmans

Amerikaanse ambtenaren maken zich zorgen over mensenhandel van kinderen onder de vluchtelingen uit Afghanistan die momenteel asiel aanvragen. Er zou sprake zijn van veel oudere mannen met een kindbruidje.

De ambtenaren onderzochten rapporten waarin beschreven stond dat veel oudere mannen die asiel aanvroegen in het gezelschap waren van een jong meisje dat zij claimden als hun echtgenote. Het gaat om zaken die gemeld zijn bij Amerikaanse centra voor asielaanvragen in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook op de militaire basis Fort McCoy, in Wisconsin in de VS. In Abu Dabi vertelden meisjes aan de autoriteiten dat zij verkracht waren en gedwongen werden tot een huwelijk met een veel oudere man die zo Afghanistan probeerden te ontsnappen.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat het vaak om anekdotes gaat, maar dat dergelijke gevallen moeilijk te bewijzen zijn. Toch zegt het intake personeel dat er meerdere gevallen zijn geweest van jonge meisjes die werden gepresenteerd als ‘getrouwd’ met een volwassen Afghaanse man. Amerikaanse ambtenaren in de Verenigde Arabische Emiraten zouden soortgelijke zorgen hebben omtrent mensenhandel.

Nog voor de machtsovername van de taliban in Afghanistan was mensenhandel, waaronder de handel in kinderen voor gedwongen prostitutie, een groot probleem in het land. De eeuwenoude gewoonte van de zogenaamde ‘dansende jongens,’ of ‘bacha bazi’, waarbij jonge jongetjes seksueel worden misbruikt komt ook nog altijd voor. Daarnaast worden kinderen ook geronseld als kindsoldaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

5 gedachten over “Mannen met kindbruidjes onder Afghaanse vluchtelingen in VS”

  1. Duus pefofielen die nemen wat ze willen , toch heel simpel niet erkennen en terug sturen met het vliegtuig , de vrouwen opvangen en beschermen , men gaat toch geen bescherming bieden aan pedofielen of zijn we zover doorgeslagen dat we die cultuur willen inporteren, dan zijn we geen haar beter dan de Taliban.

  2. Bij ons noemen ze dat pedofielen, bij die baardapen zijn dat eeuwenoude gewoontes of zelfs cultuur. We wisten vooraf al wat voor barbaren we gingen importeren. Slaap zacht Biden !

Plaats een reactie

Delen