Slachtoffer David Polfliet. Foto Facebook

Slachtoffer David Polfliet. Foto Facebook

Uncategorized

Minderjarige verdachte van de moord op David Polfliet ontsnapt uit instelling

Wijnand Meeus

Een van de minderjarigen die verdacht wordt van de de moord op de 42-jarige David Polfliet is samen met een kompaan ontsnapt uit een gesloten instelling. Hij werd na de feiten in maart opgesloten in de instelling De Zande in Wingene.

In maart lokte de verdachte uit Verrebroek, samen met twee vrienden van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen, David Polfliet via een datingsapp voor homoseksuelen naar een park in Beveren. Wanneer David daar arriveerden begonnen de jongens hem in elkaar te slaan. Het slachtoffer liep zo’n ernstige verwondingen op dat hij daar later aan overleed. De drie jongens stonden al eerder bij het gerecht bekend en maakten zich voordien al schuldig aan ‘gaybashing’.

Een van hen werd meteen opgepakt en opgesloten in De Zand in Wingene. Nu kon de 17-jarige jongeman samen met een kompaan ontsnappen uit de instelling. Ze zouden werden opgepikt met een auto. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Hoe het tweetal uit de instelling kon ontsnappen, blijft nog onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Minderjarige verdachte van de moord op David Polfliet ontsnapt uit instelling”

  1. Zelfs dat kunnen ze hier in dit apenland niet. Een paar snotneuzen in hechtenis houden. Het zal wel een zwaar bewaakte instelling geweest zijn voor moordenaars. Achter slot en grendel, water, brood en varkensvlees. Het wordt de hoogste tijd om terug een beetje naar de middeleeuwen te gaan kwa gevangenis.

  2. Een verdachte van moord is ontsnapt uit een instelling. Gaat het parket en de liberale minister van justitie Van Quickenborne, nu ook commentaar leveren op televisie en in de pers zoals in de case Jürgen Conings, die nota bene, niemand vermoord had? Gaat men nu ook 400 tot de tanden bewapende militairen inschakelen om ze te arresteren? Maw gaan ze nu ook een circusvertoning ten beste geven en de spierballen laten rollen en de media mobiliseren? Ik denk van niet.

Plaats een reactie

Delen