Katholiek onderwijs tevreden met vernietiging eindtermen: "Belangrijke uitspraak voor vrijheid van onderwijs"

Lieven Boeve. Photo News

Uncategorized

Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil derde prik in woonzorgcentra

Anton Schelfaut

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil alle bewoners van woonzorgcentra in ons land een derde keer vaccineren. Daardoor zouden ze beter beschermd moeten zijn tegen het coronavirus. Dat heeft hij zondagochtend gezegd in De zevende dag.

“Er zijn wetenschappelijke aanduidingen dat we ook voor de typische bewoner van een woonzorgcentrum, hoogbejaard en kwetsbaar, aan een derde prik moeten denken”, legt Vandenbroucke uit. “Zij zijn ook al in het begin van de vaccinatiecampage aan de beurt geweest en dat is ondertussen toch al even geleden.”

Vandenbroucke verwacht de komende dagen wetenschappelijk advies over de kwestie. “Ik ga er eigenlijk vanuit dat er wetenschappelijke basis is en dat we dus ook een advies zullen krijgen in die richting”, aldus de minister. Vandenbroucke meent dat alle ministers van Volksgezondheid van ons land deze week nog een beslissing moeten nemen.

Wat er moet gebeuren met 85-plussers die nog thuis wonen, vormt een punt van discussie. “Ik wacht op wetenschappelijk advies en ik wil daarover overleggen met mijn collega’s”, besluit Vandenbroucke. “Wat we wel weten, is dat we op dit ogenblik nog geen elementen hebben die erop wijzen dat we alle 65-plussers een derde prik moeten geven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil derde prik in woonzorgcentra”

  1. VDB wil : derde prik, verplicht ventileren in horeca, fitness, school… het lijstje zal verre van volledig zijn. Eerst bestaande gebouwen en woningen VERPLICHT potdicht isoleren, daarna VERPLICHT ventileren. De ondernemers zullen er weer de zoveelste financiële kater aan overhouden. Hoogste tijd dat dit stuk onbenul gestopt wordt in zijn destructieve passage in de tweede staatsgreep regering.

  2. Hij wacht op wetenschappelijk advies. Heeft hij en onze eenzijdige wel al ooit een buitenlandse studie gelezen? Zijn experten zijn even open voor kritische stemmen als de klimaathysterie-experten.

  3. Men wil nu een boosterprik in WZC waar de meeste mensen onderliggende aandoeningen hebben en reeds massa’s medicatie slikken; de pensioendienst gaat er wel bij varen!! En het is inmiddels bewezen dat gevaccineerden de echte superverspreiders zijn, daarom dat Israël, koploper in vaccinatie, massaal een derde spuit toedient.

  4. Inderdaad, nu een derde, binnen 7 maand een 4de en doe zo maar voort. Gezien we naar die betweter niet genoeg willen luisteren op een normale manier lukt het misschien toch na 28 spuiten met “wie weet wat erin”… Dat de politiek al eens begint met de rommel op te ruimen na de waterschade en die mensen terug een “normaal” leven te bezorgen. Maar daar hebben ze blijkbaar de kapaciteiten niet voor…

  5. Dat het een kaviaarsocialist is die iets doet aan het probleem van de federale zekerheid (pensioenen) door de Vlaamse ouderen plat te spuiten hoef je echt niet van te verschieten…

Plaats een reactie

Delen