Blanke artieste mag van klimaatjongeren niet optreden door haar "racistische dreadlocks"

Ronja Maltzahn. Schermafbeelding (Instagram)

Uncategorized

Minister Van Peteghem (CD&V) wil af van fiscaal gunstregime voor profvoetballers

Anton Schelfaut

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) pleit ervoor om het fiscaal voordeel voor een tweede woonst af te schaffen. Het gaat om een exces dat je vandaag niet meer uitgelegd krijgt, zo liet de vicepremier optekenen in De zevende dag. Ook het fiscaal gunstregime voor profvoetballers mag wat hem betreft op de schop.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil echter niet raken aan het voordeel voor voetbalclubs. “Onze voetbalclubs hebben zware inkomstenverliezen geleden door de coronacrisis. Alleen sterke clubs konden zich handhaven door transfers, veel andere vechten voor hun overleven. Als de overheid nu, vlak na corona, nog eens aan hun centen gaat zitten, helpen we het Belgisch voetbal om zeep”, waarschuwde Bouchez vrijdag al in een interview met De Tijd.

“Als meneer Bouchez aan zijn kuisvrouw wil uitleggen dat zij meer sociale zekerheid moet betalen dan de voetballer die miljoenen verdient, dan moet hij dat doen”, repliceert Van Peteghem in De zevende dag. “Maar ik kan dat niet uitleggen en ik wil dat ook niet uitleggen. Ik wil daar inderdaad iets aan doen. Er zitten een aantal excessen in dat systeem die er sowieso uit moeten. Daar werken we aan.”

Voornoemde uitspraken lokten dan weer een reactie uit bij de MR-voorzitter. “Ik nodig u uit om te luisteren naar de voetbalwereld en naar wat die betekent voor de werknemers in de sector, de spelers, de jeugd, de vrijwilligers, de supporters en de economische spelers er rond. Ik heb de sociale gevolgen van het faillissement van voetbalclub Bergen gezien”, schrijft hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Minister Van Peteghem (CD&V) wil af van fiscaal gunstregime voor profvoetballers”

  1. Tuurlijk, in Bergen moeten ze via de staat en subsidies mensen aan het werk krijgen. Om nog enige werkzaamheidsgraad te hebben, dit is een zwaar politiek probleem welteverstaan een Waals politiek probleem! Gedaan met facturen federaal te betalen voor hun wanbeleid!!!

  2. Dat hebben er al zoveel voorgesteld maar er komt niks van in huis. Idem voor langdurige (nep) zieken in het parlement, daar zal ook niks veranderen want anders snijden ze in eigen vlees.

  3. Ik ken zelfs een parlementair die al zeven maanden te ‘ziek’ is om haar job te doen en wél op feestjes en evenementen verschijnt. De dokter die die ziektebriefjes schrijft (valsheid in geschrifte?) zou ik ook eens mijn gedacht willen zeggen.

  4. Laten we beginnen met het verbieden van de mensenhandel en de onverantwoord schandalige sommen geld te betalen aan spelers die meestal niets anders kunnen dan tegen een bal trappen.
    Volgens Rensenbrink een oervervelende job.
    Het gunsttarief werd ingevoerd onder De Haene om de jeugdwerking in de clubs te promoten maar het wordt besteed aan peperdure tranfers en geldverslindede arrangeurs.

Plaats een reactie

Delen