Vincent Van Peteghem (Photonews)

Vincent Van Peteghem (Photonews)

Uncategorized

Minister Van Peteghem heeft vragen bij betaalbaarheid pensioenplan Lalieux

Pieter Van Berkel

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft vragen bij de betaalbaarheid van de pensioenplannen van zijn PS-collega Karine Lalieux. “Het is met een rode stylo geschreven, maar we moeten vermijden dat de factuur rood kleurt”, zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

De pensioenplannen van Lalieux klinken volgens Van Peteghem “allemaal heel sympathiek”. Tegelijkertijd vraagt hij zich af of het allemaal wel betaalbaar is.

Van Peteghem stelt zich onder meer vragen bij de opzet om het plan te betalen met een verhoging van de werkzaamheidsgraad. Volgens de minister van Financiën is dat een goed principe. “Maar met welke maatregel zal dat gebeuren?”, vraagt hij.

“We moeten kijken naar de betaalbaarheid van het systeem”, aldus Van Peteghem. “De doelstelling is om het pensioenstelsel toekomstgericht te maken. Iemand die vandaag begint te werken moet erop kunnen vertrouwen dat wanneer hij met pensioen gaat, hij een pensioen zal krijgen waarmee hij zijn levensstandaard kan behouden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Minister Van Peteghem heeft vragen bij betaalbaarheid pensioenplan Lalieux”

  1. Ai Van Peteghem, ge hebt wel gelijk, wie gaat dat betalen. Maar ik ben er zeker van als je met je plannen over de financien voor de dag gaat komen,krijg je gegarandeerd een koekje van eigen deeg uit de Rode hoek. Hoelang gaat deze vodde regering nog aanblijven ? antwoord: Zeker niet tot 2024

  2. Het spook van de vergrijzing hangt continu over de toekomstige betaalbaarheid van de pensioenen.’De vergrijzing” = een hoog percentage mensen die al veel dienstjaren achter de kiezen hebben,dus al veel bijgedragen aan ons sociaal stelsel en die de horeca overdag ook nog eens mee laten genieten van hun spaarcenten tijden hun fietstochtjes.Maar over de kostprijs van de massa-immigratie van gelukzoekers wordt niet gesproken,mensen die enkel naar hier komen om te profiteren van onze sociale voorzieningen.Mensen die dus NIKS zullen bijdragen en later óók een pensioen willen,net zoals het gros van de stedelijke ‘jongeren’.De regering wil een tewerkstellingsgraad van 80% om de pensioenen betaalbaar te houden,maar het is te verwachten dat die alleen maar verder zakt tegen de volgende vergrijzing zolang er geld uitgedeeld blijft worden aan mensen die niet willen bijdragen aan de sociale zekerheid.

  3. Inderdaad Benny, doch de financiering van de sociale zekerheid is al lang naar de vaantjes. De put van de sociale zekerheid moet worden opgevuld met andere ontvangsten zoals onder andere BTW, enz. Heel het systeem van de sociale zekerheid is al lang failliet. Dat hebben onze woke-politici bewerkstelligt door uitkeringen voor werkloosheid, brugpensioenen en nog andere systemen om niet te hoeven werken en toch betaald te worden en bovenop dit alles de ongelimiteerde import van asielzoekers die een vrouw meebrengen en hopen kinderen, die allemaal leefloon en kindergeld krijgen. Vandaag is het Afghanistan, morgen opnieuw Syrië, enz. enz. Dit zal niet meer stoppen, het land van melk en honing is gekend in alle derdewereld landen. Onze westerse verzorgingsmaatschappij staat op instorten !

  4. Gezien de betaalbaarheid van de pensioenen resultante is van de werkzaamheidsgraad waarbij grote verschillen bestaan tussen Vlaanderen en Wallonië zowat 80% tgov 60% zal een volwaardig pensioen in Vlaanderen slechts kunnen uitgewerkt worden door een radicale splitsing van het nationale pensioenstelsel

Plaats een reactie

Delen